Zagadki nr 268

@Nunu nie grymas, akurat to nie jest najglupsze
W koncu mature zdaja ludzie dorosli ,obowiazak piwa i tapas zamiast służby wojskowej?

1 polubienie

J tez wiem!

1 polubienie

tylko dlaczego tam jest Wacka? :thinking: -tak myślę.

221 zarzutów dla obywatela Ukrainy na Śląsku. Nielegalnie sprzedawał… leki na potencję

A co? Koleżanka nie gustuje w Wackach? :shushing_face: :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Jakiś to metaforyczny homofon…

1 polubienie

@birbant kiedyś się doczekasz bana

2 polubienia

:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue_winking_eye: :sunglasses:

2 polubienia

A gdzie ty dziś Wacława znajdziesz? To imię praktycznie niespotykane (choć królewskie, ale kiedy to było!)

2 polubienia

Faktycznie, imię to rzadkiem się stało niepomiernie laty ostatniemi. Za to Brajanków, Arielów i innech takiech u nas ci w bród.

A co do królów, to Przemyślidzi czescy mieli ich aż trzech. Pierwszy był Wacław Jednooki, potem krótka przerwa i Wacław II, co on też i królem Polski był przy okazji, no i jego synalek Wacław III na króla Węgier nadany. Ten ostatni żył najkrócej z nich, sztyletem zamachowca ugodzon, pedofil jeden. Na tem ostatniem skończyła się wyżej przeze mnie wzmiankowana dynastia. Tyle historii w skrócie, jeśli o Wacków się rozchodzi.

4 polubienia

Ja tam myślę, że gustować, naturalnie, musi! :rofl:

1 polubienie

Lepszy już Wacław niż Vincent przez fał…:woman_facepalming:

1 polubienie

V czy W ? Ja to sie ciesze, ze Hiszpaniie nauczyli sie ze względu na Lewandowskiego wymawiać prawidlowo końcówkę - wski

1 polubienie

A moje pojdzie teraz bo dopiero dzis w tym tygodniu po raz 1 zajrzalam tu.

2 polubienia

:smile::smile::smile: dobre

2 polubienia