Pewien wędkarz
w czoła pocie
wieszał na ------
złowione ------
Może być taki homonim, panie mistrzu od tyranki Martynki?
Pewien wędkarz
w czoła pocie
wieszał na ------
złowione ------
Może być taki homonim, panie mistrzu od tyranki Martynki?
Widziałeś, co napisałem na czacie u siebie? Święte słowa Zarobiłeś 2 punkty !
I jeszcze piwo musi być.
Piwem to Ci drzwi otworzę
Przyjacielu mój! Ale do piwa, to ja leniwy nie będę.
Ale, żebyśmy potem nie otwierali piwa drzwiami.
A Birbant rozwalił bank z moimi zagadkami, rozwiązał wszystkie sam w pół godziny!
I bardzo z tego się cieszę! Brawo ja!!!
Poniewaz nadrabiam zaleglosci (tylko w interesujacych tematach!) pytamowe zajrzalam na twoje zagadki. Zaczne jednak od wczesniejszych tych z rozwiazaniem, aby poznac tok twojego myslenia
Zachęcam serdecznie!
To bedzie dla mnie nawet konieczna odskocznia od fizyki kwantowej
Dasz radę, Ja jakoś zacząłem, to i Ty sobie poradzisz, Śmiało na to ciało!
Te rebusy mi daja w kosc…
Ale trudno, zawzielam sie
@ata-ata to nie Francja, a logo ogólnie znanej organizacji sportowej w konkurencji, korą przedstawia sylwetka zawarta w tym logo.
Ten pojemnik na ryby jest rzadkim polskim słowem, ale można go znaleźć w necie. Przynajmniej, tak mówił mi Bingola.
Tu chodzi o imiona tych pań, spójrz w polski kalendarz, data ich imienin jest podana.
Anagram może być trudny dla Ciebie, ale skojarz to z pewną epoką w sztuce i literaturze, albo z historią miłosną.
Co do kalamburu, to zobacz w necie słowa określające duchownych. W sensie negatywnym.
Sport związany ze śmieciami.
@birbant
czyje to imieniny wiedzialam bo sobie wyszukalam, ale dlaczego dwie panie i skad to A
Pojemnik na ryby znalazlam
Nazwe potrawy tez mam ale nie zgadza sie z tym obrazkiem pod nimi (nie wiem po co ten obrazek i co znaczy)
Jak masz, to obrazek już niepotrzebny. Sławną osobę rozgryzłem tylko po tym ostatnim, kolejowy. Znasz ją na pewno.
Tyle, że to nie jest rebus kołowy, jak sugeruje @Bingola.
.chyba.