Powielanie źle, bo “lanie” to rzeczownik a nie czasownik
Spadać:D powie-lać!
@humoreska spa dac i powie lac nie sa rzeczownikami wiec zaliczyc nie moge.
Ciekawa jest ta Twoja ma zda. W slowniku, jakim sie przy tej zabawie podpieram wystepuje ten wyraz w dwoch formach. Jedna forma jest dopuszczalna w grach a druga niedopuszczalna. Oczywiscie zaliczam! Brawo, pada czka takze bo o ile pamietam, nikt wczesniej tego rzeczownika nie podal. Sprzata czka juz niestety nie, bo powtorzylas czasownik czka w padaczka. Sraczka - to wyraz @birbant - a.
Powie lanie tez nie moze byc, @Bingola juz odpowiedzial. Jednak 2 punkty piechota nie chcodza. Prosze Cie tylko, bys te rzeczowniki wpisala u mnie na stronie w komentarzu, bo nie wszyscy co graja u mnie zagladaja na ten portal i moga Ci te Twoje propozycje niechcaco podwedzic.
Zabawa (nie chce chwalic swego towaru) wydaje mi sie fajna, uzmyslawia nam jak bogaty jest nasz jezyk i jakie ciekawe rzeczy mozna w nim odnalezc.
Za miesiac kolejna tam zabawa, czuj sie zaproszona …
Rzeczywiście. Nawet @Bingola się nie dopatrzył moja radość prysła jak bańka mydlana. Jak coś wymyślę to napiszę, a jeśli nie to będę sobie podglądać.
Wpisuj, nie daj sie, jeszcze jest kilka dni … Szkoda, ze ja nie moge grac … Osoba, ktora jest teraz na jednej z czolowych miejsc tez zaczela pozniej … No i zobacz!
Nie chcę podglądać, bo się zasugeruje. Jak mnie złapie wena to ze słownikiem może spróbuję. Sama w sobie zabawa fajna nawet jeśli mi słabo poszło…
Podgladac nawet trzeba, bo tych samych wyrazow sie nie podaje, wiec nie ma to znaczenia. Kolega, ktoremu zreszta bardzo dobrze idzie nie podgladal (a powinien) wypisal tyle tych wyrazow, ze mialem wieczorem co robic. Niestety, 90% z nich nie mozna bylo zaliczyc. Ale i tak jest b. dobry w tym temacie. Wiesz pewnie o kogo chodzi, wiec juz go nie wywoluje
Aha. Czyli słowa: padaczka i mazda nie zostały jeszcze użyte tam na stronie i były by moje:)? czyli trzeba pozaglądać by się zasugerować i by nie powielać cudzych. Ok.
ma zda i pada czka - ich jescze nie ma, sa jak na raze Twoje.
Wole wymyslac takie oryginalne zabawy niz quizy, chociaz nic przeciwko nim nie mam i sam czasem cos tam quizowego rozwiaze, szczegolnie jak Bingola zapoda.
To podobnie nieco jak z chlebem.
Jemy go codziennie, ale i awokado czasem warto zjesc no nie?
@humoreska, czy można się w jakiś sposób z Tobą skontaktować?
Wolałbym na jakimś priwie, bo mnie tu zaraz za ględzenie nie na temat przegonią …