Zagadki nr 92

OKLASKI!!! :rofl: :rofl: :rofl:

2 polubienia

Zostały mi tylko skojarzeniowe obrazki, słowne i rebus mam z głowy.

A u kolegi @Antykwa do tej pory męczę się nad anagramem. To prawdziwa zemsta jest. Już ja dla niego coś ekstra obmyślę… :shushing_face: :stuck_out_tongue:

2 polubienia

@birbant, nie zaśmiecaj tu koledze, specjaliście od skojarzeń, jego wątku obcymi tematami. Jeszcze się zdenerwuje. Jak chcesz mi dać po łbie bo uważasz że zasłużyłem, to wolałbym gdzieś na boczku, bez świadków, żeby wstydu nie było. I żebym mógł oddać w razie potrzeby. image
Co do jednego mogę Cię zapewnić, nawet mi na myśl nie przyszło że ten anagram może sprawić tyle kłopotów. image

Ja to już mam zemstowy homofon, mimo, że homofon u kolegi @Antykwa bardzo mi się podoba i nie sprawił żadnego problemu. Ja też anagramu nie potrafię rozgryźć. Przybij piątkę birbant :cry:
Zemstowy homofon:
Boli mnie - - - -
I jak tu - - - ?

4 polubienia

ale fajny homofon! rozwiązane od pierwszego wejrzenia.

4 polubienia

Mocna jesteś! Gratuluję :grin: :cherry_blossom:

Ja również homofon Antykwy dość szybko, kalambur z pewną taką nieśmiałością, za to anagram - ciemność kompletna :frowning:. Myślę, że samozachwyt kolegi @Antykwa nad jego prostotą wynika z tego ze wpadł nań przypadkiem.

2 polubienia

Normalnie dał czadu. Trudno, będziemy rozgryzać dalej. Razem z Twoją skojarzeniówką :wink:

2 polubienia

Gdy cię boli _ _ _ _
Spróbuj z chłopem _ _ _ :crazy_face: :rofl: :stuck_out_tongue:

3 polubienia

:joy: :upside_down_face:

1 polubienie

Widzę że przesadziłem. @birbant milczy pewnie sie obraził na moją uwagę. Gospodarz z kolei sam ciągnie poboczny wątek. No to ja też.
Daleko jestem od jakiegoś samozachwytu @Bingola co brzydko sugerujesz. Ten anagram powstał jak wszystkie inne i żeby go rozwiązać trzeba - też jak wszystkie inne - wywnioskować jakich to słówek tam brakuje. Jest tam zawarta sugestia tylko trzeba ją zauważyć a nie rozkładać ręce.
A teraz siadam na _ _ _ _ aby kolację spo_ _ _.

2 polubienia

Takie małe słówka, a ile z nich homofonów :joy:

Temat o rzyci jest tematem życiowem…

4 polubienia

Właśnie ta sugestia jakaś cieniutka, drogi kolego. Zauważ, ze pierwsza cześć twojego wierszyka mogłaby się obejśc bez wykropkowanego słowa i nadal byłaby zrozumiała. Myślę, ze na tym polega trudność - nie widać tam czego brakuje w zdaniu i dlatego nic nie przychodzi automatycznie na myśl

3 polubienia

Ty się @Bingola nie wymiguj, Ty rozwiązuj…

Przez te Twoje sugestywne obrazki, ja już dziesiątego baranka o ścianę robię… :stuck_out_tongue:

Bardzo trafnie zauważyłeś więc wyciągnij z tego odpowiedni wniosek.

Wniosek juz wyciągnąłem i napisałem wyżej.

A Wy nic, tylko o rzyci! Oj dzieci, dzieci… :joy:

1 polubienie

Ech, rzycie, rzycie!

3 polubienia

No to teraz homonimo homofon
Ech _ _ _ _ _, _ _ _ _ _,
w _ _ _ _ _ są _ _ _ _ _ _.
:wink:

3 polubienia