@Szczery_do_BULU Wg Internetu przy produkcji różnych szczepionek wykorzystuje się tzw. linie komórkowe - powstały one z komórek płuc 2 płodów abortowanych w latach 60tych. Komórki pozyskano od płodów a następnie je namnażano…
I tylko dwóch płodów.
@Szczery_do_BULU @birbant Wg ekspertów przy produkcji szczepionki na covid nie było potrzeby korzystania z jakiegokolwiek linii komórkowej: https://konkret24.tvn24.pl/zdrowie,110/komorki-z-ludzkich-zarodkow-w-szczepionce-na-covid-19-wyjasniamy,1040622.html PS. Cytat z artykułu: Żywe komórki potrzebne są do namnażania osłabionego wirusa - a jego brak w szczepionkach mRNA oznacza, że nie trzeba używać komórek z ludzkich zarodków przy produkcji takich szczepionek.
Jest nieporównanie gorzej, niż myślisz, @waranzkomodo
@harmonik Wiem że masz nastawienie antyszczepionkowe - przez to uczysz mnie zachowania sceptycznego stanowiska. A tak na marginesie co Cię obchodzą jakieś nieharmonijne płody ludzkie? - Wszak pragniesz zagłady plugawego gatunki ludzkiego…
To były specjalnie wyselekcjonowane, najzdrowsze dzieci, zamordowane z zimną krwią dla pobrania tkanek. Nie ma najmniejszego powodu przypuszczać, że teraz się dzieje inaczej, biorąc pod uwagę setki tysięcy dzieci zaginionych corocznie w USA i nie tylko tam.
Nie jest dobrze przysparzać cierpień odczuwającym istotom i stworzeniom…
@harmonik Tak. Zapewne. Biorąc pod uwagę ilość aborcji wykonanych od lat 60tych to rzeczywiście trzeba dzieci porywać i mordować. Dlaczego tych dwoje było niezwykłymi wybrańcami bezdusznych naukowców?
nie ucz matke dzicieci robic
Wkleiłem Ci linka, abyś przeczytała, jak to się odbywało…
Ten link jest tak wartościowy, jak “materiały” o płaskiej Ziemii.
@harmonik Na Twoim miejscu zainteresowałabym się tym: https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Linia_komórkowa_Vero - Linia komórkowa vero
@harmonik Przecież ludzie powinni wyginąć są zagrożeniem dla Świata!
@harmonik Nie tkanek tylko komórek…
Tkanki składają się z komórek… Np. krew jest tkanką, a składa się z komórek, i jest wykorzystywana do różnych celów.
Tak masz rację z krwią. Myślałam o tym konkretnym przypadku o komórkach pochodzących z płuc tych dwóch płodów…
Jakie wnioski?
Takie, że jak ktoś zamorduje 1 dziecko, to nie ma oporów przed zamordowaniem miliona. A na Ziemi corocznie giną bez śladu co najmniej setki tysięcy dzieci. Podobnie jest z mordowaniem zwierząt dla konsumentów.
Życie.
Napijmy się może.
krew nie jest tkanka, jest konglomeratem