40 lat temu,zamordowano Johna Lennona

Predzej zdarzaly sie samobojstwa lub nieszczesliwe wypadki.
A Lennonowi to
image

1 polubienie

No tak,wlasnie…Samobojstwa lub wycienczenia organizmu…I to ze tak czesto dotyczylo to tych najlepszych…

1 polubienie

Wczoraj na tutejszej panstwowej dwojce byly dwa dokumenty (swiadomie to zestawili?) Frank Sinatra i Janis Joplin.

1 polubienie

Byc moze celem ukazania jakichś ogólnych wniosków.Ale oni wiele wspolnego ze sobą nie miełi.
Poza tym,Janis nie przeżyła nawet 1/5 tego co Frank…
Nie widzialem ale to troche dziwny zestaw…

Ja to odebralam jako biznesowe podejscie do swojego talentu jak w przypadku Sinatry i marzycielka Janis.
Pokazali fragment jak Sinatra usiluje spiewac z jazzmenami. Bez wodki nie razbieriosz.

1 polubienie

Frank byl niezlym,stylowym piosenkarzem ale z pewnoscia nie wybitnym wokalistą.Mam jedna z pozniejszych jego plyt na ktorej spiewa…Mrs. Robinson,Simona And Grafunkela.To jest dopiero tragedia… :thinking:

1 polubienie

Lenon? to ten co te okularki wynalazł? :slight_smile:

On mial pare swietnych utworow w repertuarze, ale czasem one brzmia lepiej jako covery :laughing:

2 polubienia

Byle ich nie psuł Bednarek. Człowiek mi był obojętny zanim nie spierd… Grechuty. Za to powinni go ukarać za bezczeszczenie polskiej kultury.

Nic mi nazwisko nie mowi.

1 polubienie

Taki brudas w dredach. Udaje że umie śpiewać.

To nie ma o czym mowic.

1 polubienie

nawet nie chcę kaleczyć kultury wstawiając jego cover.

A przynajmniej nie w tym pytaniu.

1 polubienie

ja na pewno nie będę profanował tematu.

2 polubienia

Mimo wszystko,polecalbym wysluchanie calych plyt.Nie kazdej bo Yoko zdążyła nabrudzić nie raz i nie dwa.Ale wrzucic sobie Mind Games na 45 minut to o kazdej porze dnia i nocy,sama przyjemność.

1 polubienie

oj ale ja nie o Lennonie a Sinatrze :grin: :grin: :grin:
ale fakt z tym wtraceniem sie Yoko w muzyke Lennona masz racje, to nie na nasze europejskie uszy.
Kobita jest jednak Japonka, a tam muzyka to taka wiecej kocia w marcu…

1 polubienie

Zniszczyla calą druga plyte albumu,“Sometimes In New York”…
A Franek?
Fakt,rzadziej slucham calej plyty ale i tak te z lat 50-60 są czasem bardzo ciekawe.Np. Sinatra For Swingin’ Lovers…

1 polubienie