Predzej zdarzaly sie samobojstwa lub nieszczesliwe wypadki.
A Lennonowi to
No tak,wlasnie…Samobojstwa lub wycienczenia organizmu…I to ze tak czesto dotyczylo to tych najlepszych…
Wczoraj na tutejszej panstwowej dwojce byly dwa dokumenty (swiadomie to zestawili?) Frank Sinatra i Janis Joplin.
Byc moze celem ukazania jakichś ogólnych wniosków.Ale oni wiele wspolnego ze sobą nie miełi.
Poza tym,Janis nie przeżyła nawet 1/5 tego co Frank…
Nie widzialem ale to troche dziwny zestaw…
Ja to odebralam jako biznesowe podejscie do swojego talentu jak w przypadku Sinatry i marzycielka Janis.
Pokazali fragment jak Sinatra usiluje spiewac z jazzmenami. Bez wodki nie razbieriosz.
Frank byl niezlym,stylowym piosenkarzem ale z pewnoscia nie wybitnym wokalistą.Mam jedna z pozniejszych jego plyt na ktorej spiewa…Mrs. Robinson,Simona And Grafunkela.To jest dopiero tragedia…
Lenon? to ten co te okularki wynalazł?
On mial pare swietnych utworow w repertuarze, ale czasem one brzmia lepiej jako covery
Byle ich nie psuł Bednarek. Człowiek mi był obojętny zanim nie spierd… Grechuty. Za to powinni go ukarać za bezczeszczenie polskiej kultury.
Nic mi nazwisko nie mowi.
Taki brudas w dredach. Udaje że umie śpiewać.
To nie ma o czym mowic.
nawet nie chcę kaleczyć kultury wstawiając jego cover.
A przynajmniej nie w tym pytaniu.
ja na pewno nie będę profanował tematu.
Mimo wszystko,polecalbym wysluchanie calych plyt.Nie kazdej bo Yoko zdążyła nabrudzić nie raz i nie dwa.Ale wrzucic sobie Mind Games na 45 minut to o kazdej porze dnia i nocy,sama przyjemność.
oj ale ja nie o Lennonie a Sinatrze
ale fakt z tym wtraceniem sie Yoko w muzyke Lennona masz racje, to nie na nasze europejskie uszy.
Kobita jest jednak Japonka, a tam muzyka to taka wiecej kocia w marcu…
Zniszczyla calą druga plyte albumu,“Sometimes In New York”…
A Franek?
Fakt,rzadziej slucham calej plyty ale i tak te z lat 50-60 są czasem bardzo ciekawe.Np. Sinatra For Swingin’ Lovers…