p. Kaczyński, czy to raczej pan jest ograniczony w podstawowych tematach?
Coś w tym jest, my mamy w firmie tylko 3 przypadki zarażenia koroną w odstępie co tydzień. 2 przypadki polaków którzy powrócili z Niemiec i jeden z Hiszpanii. Tam już dostali decyzje o kwarantannie gdy czekali na wyniki, a cudem się znaleźli w Polsce na budowie bez kwarantanny, bo tam tylko oszukują i żyć się nie dało dłużej - tu już były widoczne wyniki zarażenia, jednak ci je przemilczeli, zostali wykryci przez działania służb - Niemcy i Hiszpania poprosiła o informacje czy tu nie ma takich polaków bo im zaginęli jako chorzy już po testach. Ja jestem po 2 teście jako ujemny a do kolejnego nie dopuszczę, chyba ze zakażony mi zapłaci za mój czas, ale kolega i pozostałe 9 osób z firmy są dodatni, a to tylko 1 firma bo było jeszcze 6 innych z całej polski które uczestniczyły w projekcie - jak jest tam to już nie wnikam. Nie obrażając pozostałych polaków to gdzie jest ta odpowiedzialność jednostki za siebie ?, Każdy krzyczy że zna swe prawa - do czego / do pełnego portfela, do butelki, do grila itd, Płacą tylko za wykonaną pracę a nie za przyjście do niej
to gdzie Ty zyjesz @kaziu?
No jeszcze / albo chwilowo żyję / w Pomorskim tylko co to za życie - być podwójnie zagrożonym przez społeczeństwo, jak by nie starczyło być raz zagrożonym. Ciężko tyram ! by mieć na leki, opłaty itd. ale nie narzekam, sam nic nie mogę - w sumie mam dopiero 4 testy po każdym nowym pracowniku bo niby on ma prawo do pracy. Ci się nie liczą z nikim i niczym - 1 wejście i 5 firm zablokowane. Moja póki co przesuwa ludzi na kolejne inne budowy zapasowe, z naciskiem do samokontroli siebie i kolegów