8 lipca?

Właściwie dzień jak co dzień. Jutro piąteczek, piątunio…
Ale jutro nietypowy, bo to dzień chodzenia do pracy inną drogą.
czyli dziś google maps i zaplanować trzeba ;).
w przypadku pracy zdalne w domu zdecydować, czy najpierw kawa a potem prysznic czy odwrotnie?
Według kalendarza 2021 do końca roku pozostało jeszcze (wliczając dzisiejszy dzień) 125 dni roboczych oraz 52 dni wolnych od pracy, uwzględniając święta oraz weekendy.
Miejcie to na uwadze planując wydatki na piwo :wink:
oprócz tego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Żaby.
nie Żabojadów.
W bajce żaba okazała się być księciem, jednak to tylko bajka i nie jest wskazane całowanie ich w celu zdobycia wymarzonego faceta.

3 polubienia

A daj mnie spokój z google maps. Po kolejnej aktualizacji kolejny wodotrysk dołożyli… Przełączyła mi się w tryb zwiedzania i zdziwiony byłem że 39 km mam jechać 4h. Km się zgadzały mniej więcej ale ciągnęła do każdego najbzdurniejszego miejsca i do tego w 90% polnymi albo wąskimi ulicami.

3 polubienia

To wstań 4 godziny wcześniej i jedź.Przynajmniej poznasz okolice, a nie, że ciągle główną drogą, którą znasz już na pamięć :wink:

3 polubienia

No nie o to mi chodziło. A za prowadzenie po kościołach podziękuję.

1 polubienie

Czasem jestem ciekawa, jak jakiś kościół w środku wygląda (nie, żebym nie widziała żadnego, ale każdy mimo podobieństw jest jednak inny, no i ładne są). Właśnie przypomniało mi się, że zawsze chciałam zwiedzić jedną z cerkwi. I może wreszcie w tym roku to zrobię. :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Praca to nie czas na zwiedzanie.

1 polubienie

Ale droga do pracy świetnie się do tego nadaje. Tylko trzeba wcześniej wyjść z domu.

image

2 polubienia

msza prawoslawna jest bardzo ladna.

2 polubienia

Widziałam sporą część ślubu prawosławnego, jak świadkowie trzymali korony nad głowami młodych i potem gdzieś wszyscy chodzili z tymi koronami nad głowami. Przepych i wszystko kapiące złotem naprawdę robi wrażenie.

2 polubienia

niedaleko gdzie mieszkala babcia jest cerkiew (taka wcisnieta miedzy kamienice )
image
pop byl bardzo milym czlowiekiem, ekumeniczmie nastawiony, to czasem sobie tam weszlam i siedzac w kaciku obejrzalam jak sie prawoslawni modla.
z tego wszystkiego na pewnym etapie to sie zastanawialam, w ktora strone sie przezegnac ( a ja do tego jeszcze troche leworeczna to i ktora reka :wink: )

2 polubienia

Praca jest dla biednych.

Smutne to - nie będę księciem

1 polubienie

Dziś moja wnuczka najstarsza ma 18. Jutro jedziemy nad morze do Pobierowa i imprezujemy do końca niedzieli.

1 polubienie

czyli co? zglaszasz L4 na nieobecnosc na forum?

2 polubienia