A co z wódką?

Macie ulubione alkohole, czy ważny jest dla Was smak, czy “woltaż”?
Czy procedura produkcji jest ważniejsza od miejsca pędzenia? I cała masa innych zmiennych :grin:

Najważniejsze są %

Kilka razy pojechałem na winobranie w Szampanii.
Płacili dobrze, praca była bardzo ciężka, ale po pracy piliśmy miejscowe trunki… oni potrafią z winogron wykorzystać wszystko! :face_with_crossed_out_eyes:

Ja najbardziej lubię Jacka Danielsa i piję go pół na pół z Pepsi

ja lubie wodkie pic oto moje top 10

• stock tokio drift
  • pan tadeusz
  • adam mickiewicz
  • oginski

a najgorsze to

• luksusowa
  • bocian

Nie piję wódki, tylko wina importowane

Moje preferencje zmieniają się wraz z wiekiem. Pomijając lata studenckie, kiedy to priorytetem było dużo i tanio, z wiekiem spożywam coraz mniej wódki w czystej postaci. Tak się składa, że w mojej firmie jest kilku wirtuozów w produkcji różnej maści nalewek na bazie wysokiej jakości bimbru własnej produkcji i takie alkohole w większości przypadków spożywa się naprawdę z przyjemnością. Mirabelkówka i pigwówka obecnie wiodą u mnie prym. Sam tez mam pewne nalewkowe epizody i moją pigwówką z dodatkiem cynamonu, miodu i nutą syropu z szyszek modrzewia zachwycali się wszyscy. :smiling_face_with_sunglasses:

Niemniej trzeba mieć na uwadze, że alkohol to trucizna w każdej postaci i ilości …

Wódka to wspomnienia, skojarzenia, przywilej nie mienia kaca ten jeden raz cztery lata temu po konkretnej marce. Niech sobie subtelność smaku i poziomy bąbelków mierzą ludzie od przyznawania nagród kulinarnych, ja wolę tych smaków i sensacji nie sprowadzać do materialnych rzeczy

Rzadko pijam alkohol, a wódki jeszcze rzadziej.