A dziś mamy imieniny

@Bingola ! Więc dużo zdrówka słonecznej pogody (rownież ducha) i stopy wody pod kilwm! Jachcik to prwzent dla Ciebie. Zmienisz flagę i gotowe… :heart: :heart: :heart:

Przyjęcie oczywiście pod pokładem :heavy_heart_exclamation:

4 polubienia

Wszystkiego najlepszego!
Wiatru w żagle,wina w dzbanie,podróży hen, za horyzont :smile:I niech muzyka gra! :wine_glass:

4 polubienia

Kolego @Bingola co tam się rozdrabniać. Co najmniej takich żagli i żadnych przeciwnych wiatrów w życiu.

3 polubienia

Złapania pomyślnego wiatru w żagle, korzystnych fal, ciekawych przygód i świetnego towarzystwa na rejsach i przy ognisku, dopłynięcia tam, gdzie jeszcze nie byłeś.

image

5 polubień

Potem będzie opowiadał wnukom gawędy, że takimi płynął :joy:

1 polubienie

Twoje zdrowie!
1727598834139456561527199754579

4 polubienia

Dołączam się do życzeń. Wszystkiego najlepszego:))

3 polubienia

To nie legendy, troche takich jachtów na polskich jeziorach sie spotyka, a i kedys rzadkoscia nie byly, egzamin na strenika jachtowego przewidywal rowniez umiejetnosc zarzadzania i sterowania takim cudem.

3 polubienia

Dzieki - to tzw. Dezeta, czyli szalupo na 10 osób plus sternik. Miałem okazje na takiej zdawać sternika w latach 80. Szał! :slight_smile:

4 polubienia

Wszystkiego najlepszego! Wiatru w żaglach, wielu przygód i oczywiście szczęśliwych powrotów :slight_smile:

3 polubienia

No, ja kilka lat wczesniej.
Już nawet nazwa mi sie zapomniała. :melting_face:Najczesciej bywaly to samorobki przerabiane z szalup. Przynajmniej ja na takie cudo trafilam na egzaminie.

Ale fajne bylo. Chodzilo jak szwajcarski zegarek.

2 polubienia

To wódka a nie łódka

3 polubienia

1 polubienie