Takie średniowieczne instytucje nie powinny istnieć. Wystawiają się na pośmiewisko i nikt nie bierze na poważnie ich bełkotu.
Ale w ktorym miejscu konstytucji jest cos o łozkach wspomniane?
I właśnie dlatego nie głosowałem na nich,mimo iz w sondażu przedwyborczym,wyszło mi poparcie dla Konfy na poziomie 87%.
Dobry moment by to wytlumaczyć.
Partia to ludzie.Stety i niestety.
Byłem kiedyś bardzo blisko UPR.Była to w moim odczuciu,ok. 20 lat temu,absolutna elita,w Poznaniu w liczbie ok. 25 działaczy których zdążyłem poznać.W większości historycy,dziennikarze,publicyści…Był czas gdy piłem z nimi piwo,co tydzień!
Niestety,tak jak nie ma juz Rzeczpospolitej na rynku dziennikow,tak nie ma juz tego ugrupowania.Po prostu NIE MA.Inny świat którego ja juz najwzwyczajniej w świecie,nie rozumiem i nie akceptuję.
Przy calym sacunku dla Bosaka którego wciąż widzę w top-5 polskich polityków…
Smutne.
Ja do konfy mam podobne zdanie do birbanta
Ta uwaga mi akurat malo mowi.Nie bylo mnie tutaj dwa tygodnie.
I co jak co ale żaden mędrzec z pewnością nie przewidział że Korwina wywalą jak juniora…I to przy niemal jednoglośnej akcji.
Tak więc,miejmy oczy otwarte,zamiast powtarzania po kimś.
@birbant tez ostatnio z doskoku…
Mlodziezy czyli wnukom przekazuje cnoty polskie (niekoniecznie niewieście )
Ale fakt, ze JKM (choc ekscentryczności i talentu do wywolywania skandali to niejeden mógłby mu pozazdrościć, a Urban buty czyścić) ostatnimi czasy zaczął “odplywac” - może to juz kwestia wieku? Dla niektorych 81 lat to już epoka schyłkowa.
Nie każdy ma to szczęście byc w miarę sprawnym fizycznie i umyslowo z uplywem czasu.
Ale potraktowanie go przez bosakowo mentzenową “młodzież” w ten sposób tez o czymś świadczy. Niekoniecznie dobrze.
Aż nie mogłem uwierzyć póki nie poczytałem o tym.
Właściwie nie powinienem się dziwić.
Ale jednak trochę się zdziwiłem lecz niewiele.
Szkoda,że nie mieszkam nieopodal Devila bo byśmy poszli uchlać się piwem z tej okazji,bo na trzeźwo brak słów…!
JKM to ma chyba problem doliczyc się dzieci i partii, ktore zakładał?
Ale w tej kwestii to sprawdza sie teza Kopernika - gorszy pieniądz wypiera lepszy
a spokojnie Mentzen piwa Ci nie postawi, jeszcze bdzie sie na krzywego ryja chcial załapać
Wiem.Będę musiał na niego uważać
Ale wlasnie doczytalam, ze ma kraftowy browar, wiec moze to piwko na wiecach to kryptreklama?
Te wygłupy polityków sięgają absurdu. Tylko takie sprawy istotne, jak np. te przedszkolaki co zginęły ostatnio jakoś się nie doczekały komentarza ani od pana minmena ani od nikogo. W zasadzie to politycy są tylko do gadania od rzeczy.
Miałem dokładnie tak samo. Głosowałem na nich przez całe lata 90. Na szczęscie potem mi przeszło. Z tego się wyrasta, jak z krótkich majtek
Otóż nie wyrósłbym gdyby tamci ludzie,pozostali sobą…
A krótkie spodnie nosze od maja po dzisś dzień
Właściwie trzy dni temu,w Poznaniu,temperatura zmusiła mnie dopiero do zmiany"stanowiska"
Fakt…Powinienem napisac,“ok.25 lat temu”
Jeszcze wtedy,z ramienia UPR,byłem przy wyborach,kłócąc sie z jakimś lekarzem z komisji wyborczej,z LSD,niemal przez caly dzień,na temat podatków
Ech…gdyby tak wyglądały słowne potyczki z pisowcami… Może nie byłbym dzisiaj aż takim radykałem.Antypisowskim radykałem!!!