Zaraz zobacze…
Dla mnie przerażające jest to, że nikt w Polsce nie przewidywał katastrofy znanej jako II i III wojna północna …
No ok - Jestem ciekaw jakim prostakiem musiał być Zygmunt III Waza i August II Mocny
Nawet pomimo tego …
A tutaj Drewniak mówi w od 10:30 do 11:50 słyszymy, że był jeden nieudany zamach, na króla, ale zamachowca potem tak skatowali, że już nikt nie miał odwagi na jego życie się zamachnąć …
Co do Chin to historia z ptakami nie byla jedynym nonsensem. Bylo ich kilka, miedzy innymi apel do ludnosci zeby garnki i wszystko z zelaza stopili i oddali na bodajze produkcje broni.
Chiny to w ogole ciekawa kraina. Pare lat temu sie tym interesowalam i wyczytalam wszystko co u nas dostepne na ten temat
A na koniec wspomne o najwiekszym weddlug mnie historycznym idiotyzmie
Otoz obcokrajowiec, pochodzenia czesciowo zydowskiego, czarnowlosy. schorowany, niezamezny i bezdzietny stanal na czele panstwa ktorego zalozeniem bylo:
- czysta germanska rasa
- blondyni z okreslonymi proporcjami czaszki jako przedstawiciele tej rasy
- Zydzi jako przyczyna wszelkiego zla powinni byc zlikwidowani
- co to chorych to czesto stosowano eutanazje
- preferowano rodzine wielodzietna
Mysle ze to pobija wszystko!
Nie wiem o kim piszesz, ale na pewno nie o Hitlerze
Hahaha!
Jasne ze o nim!
Jestem ciekaw @birbant
Czy to prawda i dlaczego wyzywano Jadwigę od prostytutek i cudzołożnic ?
Jestem też ciekaw jak to bywało ze znajomością historii wśród polskich władców, ale nie tylko polskich …
raczej nieżonaty prawie do konca zycia…
i do tego narkoman,
ale nie on jeden, caly narod na prochach jakis czas jechal ( Pervitin czyli metamfetamina)
Otoz to! Zgadza sie!
O narkotykach zapomnialam