A jak pliki mp3 przyciac, aby nie stracic metadanych tzn.daty i godziny powstania pliku?

Czy ktos wie, czy recznie trzeba nanosic te dane po wycieciu fragmentu mp3?

Tak na logikę, to się chyba tak nie da.
Wycinając kawałek z jakiegoś pliku, tworzy się kopię części tego pliku, czyli nowy plik. Nowo utworzony plik otrzyma datę i godzinę jego utworzenia, a nie datę/godzinę utworzenia pliku wyjściowego.

Swoją drogą, po co Ci to potrzebne i w jaki sposób chcesz ręcznie zmienić datę i godzinę powstania pliku :thinking:

1 polubienie

Musze policji dostarczyc a za duzo ciszy mam.

Wyślij im więc cały plik mp3, w którym będzie data/godzina jego powstania (bo to chyba w tym przypadku jest ważne) i w adnotacji podaj, w którym miejscu nagrania znajduje się interesujący ich dźwięk. Od 00:14:53 do 00:15:25 na przykład.

2 polubienia

No tak to wiem, bo siedze i klepie w ktorej minucie i setnej sekundy ten.. Ale to jest masa miejsca.Ale dzieki za wklad.

Jeżeli masz dostarczyć coś policji, to najlepiej jest nie ingerować w ciągłość pliku. Znaczenie lepszym wyjściem, niż edycja, byłoby dołączenie opisu tekstowego, w której sekundzie danej minuty nagrania są istotne fragmenty nagrania.

PS. Nie doczytałem, że już była taka porada.

2 polubienia

Jeśli ten plik miałby być dowodem w sądzie, to jakakolwiek ingerencja powoduje, że przestaje być wiarygodny i byle adwokat go podważy.

3 polubienia