A jak z quizem ekstremalnym? Spróbujecie?

TRójkąty to ja sobie rozrysowałem

2 polubienia

No wiesz - mi się dwa strzały udały a dwa nie. Jeden był “strzelany” z wyczuciem - nie to, żebym coś gdzieś wiedziała ale jakoś tak mi pasowało bardzo - to te trójkąty. Tak silnie, że nie mogłam zaznaczyć czegoś innego, tylko właśnie to. A odpowiedzi przecież nie znałam absolutnie.

3 polubienia

@birbant masz przechlapane
kocie Twoje nie

3 polubienia

Jedyną rzeczą, w którą na czuja się wstrzeliłem, to były te trójkąty. A resztę wiedziałem… :stuck_out_tongue:

3 polubienia

@birbant
Na czuja to jest intuicja czyli inteligencja podswiadoma

1 polubienie

Z tymi quizami to jest tak, że i od szczęścia zależy. Kiedyś na starym Pytamy, w zwykłym quizie miałem “aż” 4 dobrze, a w eskstremalnym tylko jeden błąd.

Kiedyś namiętnie rozwiązywałem krzyżówki, a w tych quizach jest dużo krzyżówkowych słów. Niektóre mi się przypominają przy rozwiązywaniu.

2 polubienia

@birbant
Ja w Polsce bardzo chetnie rozwiazywalam nietypowe krzyzowki z Przekroju. Na poczatku z trudem, ale jak juz sie przyzwyczaisz to latwe
To samo z sudoku
Teraz latwiej mi z zagadkami niemieckimi, bo do nich sie przyzwyczailam, takze do niemieckich quizow. Jak tutaj sa pytania typowo polskie to nie daje rady, np filmy, ksiazki, sport
Ale zagadki @Bingola mnie wciagaja. Nie wiem tylko czy na obecne znajde czas, bo mam fachowa (wypozyczona) ksiazke do “przerobienia”

2 polubienia

Te trójkąty to matematyka a do matematyki się nie strzela. Wystarczy pomyśleć. :yum:

3 polubienia

Chyba pobiłam rekord: PIĘĆ!!!

3 polubienia

11/ 15
Co wiedziałam to wiedziałam
Co moglam policzyc to zrobilam ( np te trojkąty czy ruchy)
Nie udalo się : Wenecja ( oj nie jedno ma imię np Bygdoszcz) pisarka…i “pisarka” oraz swiezoga…hmmm

5 polubień

a ja odzyskalam fachowa ksiazke, jednak warto podpisywac czy exlibris wkejac
zmarl kolega mamy (ten co mi zagospodarowal pozyczone na wieczne nieoodanie) i rodzina likwidujac wiedziala komu oddac Feynmana wyklady z fizyki
wydanie ma raczej wartosc dla kolekcjonerow bo z nakladu 5000 egemplarzy, a zrozumialo to w tamtych czasach niewielu. szczerze mowiac o to zagospodarowanie podejrzewalam kogos innego :wink:

2 polubienia

…albo se rozrysowac ( choćby w myśli)

1 polubienie

Śreżogę to akurat wiedziałem. Piękne słowo, szkoda że tak rzadko używane.

4 polubienia

zle pisarka, Wenecja polnocy jednego i drugiego w ogole nie kojarzylam.
solniczka sie posluguje bez instrukcji
i wiecej grzechow nie pamietam
12/15

4 polubienia

Ego Te absolvo…

1 polubienie

:crazy_face:

1 polubienie

Zawsze możesz na mnie liczyć!

To ja tylko wyobrazilam ze rysuję.
Matematyka jest piękna!

3 polubienia