Bo ja jestem zmarźluchem @collins02 .
@okonek , dla mnie tak , dla innych nie. Inni poubierani wręcz jak na lato a ja wyglądam jak kosmitka .
Ja moze nie jak kosmitka, ale na pewno nie w szortach i podkoszulce, bo stanowczo za zimno jeszcze…
Nie ma Londyn … jest Lądek Zdrój…
A dzisiaj to już w ogóle…
Jesli Cię to pocieszy to my też dziś mokniemy
Eeech…Wolne dni po prostu minęły i teraz myślę o czerwcu.Sierpień i polowa września już zaplanowane.Zle nie jest ale nie lubie gdy mi te figle pogodowe psują plany…
Nikt nie lubi. Łączymy sie w bólu i trzymamy kciuki zeby nastepnym razem była ladna pogoda
Kiedyś jeden taki[ ] powiedział że układy z pogodą w Anglii to jak gra w szachy ze śmiercią…Prawdopodobnie Bergman się kłania ale…Prawde mowiąc,do dzisiaj nie wiem co"poeta miał na myśli"
Jest to jednak coś zupełnie innego niż w Polsce.I to bez dwóch zdań.
W koncu duża, bo duża, ale wyspa… Klimat morski.
Obszar jest niemal identyczny jak Polski.Ale "klimatyczne styczne"pojawiają się rzadko.I to raczej w miesiącach przejściowych typu wiosna/jesień.
Weź pod uwage, ze to nie kwestia powierzchni a wplywu otaczających mórz i oceanu. Nie liczac ciepłego prądu oceanicznego, ktory powoduje, ze część - Kornwalia o ile dobrze pamietam i północno zachodnia Hiszpania maja znacznie łagodniejszy klimat niz wynikałoby to z położenia geograficznego.
A mgły i deszcz? Londynskie są przyslowiowe…
Uffff… Dajcie chociaż kroplę deszczu…
W butelce Ci dostarczę. Tylko daj adres
Warmia
Już wysyłam
Mam deszcz!!!
Na razie mżawka, ale dobre i to!
To pewnie ten mój się wreszcie wyniósł…