A miał być Londyn

Bo ja jestem zmarźluchem @collins02 .

@okonek , dla mnie tak , dla innych nie. Inni poubierani wręcz jak na lato a ja wyglądam jak kosmitka :joy:.

Ja moze nie jak kosmitka, ale na pewno nie w szortach i podkoszulce, bo stanowczo za zimno jeszcze…

1 polubienie

Nie ma Londyn … jest Lądek Zdrój…

1 polubienie

A dzisiaj to już w ogóle… :pensive:

Jesli Cię to pocieszy to my też dziś mokniemy

1 polubienie

Eeech…Wolne dni po prostu minęły i teraz myślę o czerwcu.Sierpień i polowa września już zaplanowane.Zle nie jest ale nie lubie gdy mi te figle pogodowe psują plany…

Nikt nie lubi. Łączymy sie w bólu i trzymamy kciuki zeby nastepnym razem była ladna pogoda

2 polubienia

Kiedyś jeden taki[ :wink:] powiedział że układy z pogodą w Anglii to jak gra w szachy ze śmiercią…Prawdopodobnie Bergman się kłania ale…Prawde mowiąc,do dzisiaj nie wiem co"poeta miał na myśli" :joy:
Jest to jednak coś zupełnie innego niż w Polsce.I to bez dwóch zdań.

W koncu duża, bo duża, ale wyspa… Klimat morski.

Obszar jest niemal identyczny jak Polski.Ale "klimatyczne styczne"pojawiają się rzadko.I to raczej w miesiącach przejściowych typu wiosna/jesień.

Weź pod uwage, ze to nie kwestia powierzchni a wplywu otaczających mórz i oceanu. Nie liczac ciepłego prądu oceanicznego, ktory powoduje, ze część - Kornwalia o ile dobrze pamietam i północno zachodnia Hiszpania maja znacznie łagodniejszy klimat niz wynikałoby to z położenia geograficznego.
A mgły i deszcz? Londynskie są przyslowiowe…

Uffff… Dajcie chociaż kroplę deszczu… :worried:

1 polubienie

W butelce Ci dostarczę. Tylko daj adres

1 polubienie

Warmia :wink:

Już wysyłam :wink:

Mam deszcz!!! :joy:
Na razie mżawka, ale dobre i to! :wink:

1 polubienie

To pewnie ten mój się wreszcie wyniósł…