A może by tak zrobić deal pomiędzy PO i PiS?

Minister Finansów wypłaca PiSowi pieniądze za kampanie wyborczą ale PiS ściąga do kraju Romanowskiego i ogłasza, że nie będzie wspierał przestępców ze swojej partii?
Wiem, nierealne… :slight_smile:

2 polubienia

Tak się nie da. Oni nie poświęcą żadnego posła bo to lawinowo by ich zaczęli zamykać. Zresztą jest decyzja PKW i trzeba ją uszanować. Że jest zła to inna sprawa.

1 polubienie

A tam jest decyzja sądu i europejski nakaz aresztowania. tez należy je uszanować, prawda?

3 polubienia

To są skutki “majstrowania” PiS przy prawie. Odkręcenie tego, jak widać wymaga czasu przede wszystkim. A czas nagli. Kaczyńskiemu, prawdę mówiąc została już tylko jedna siła. Jego suweren. A tej siły lekceważyć nie można. Dlatego Trzaskowski musi wygrać. A to wymaga wielkiej mobilizacji. Takiej, jak przy ostatnich wyborach. Albo i większej. Jeżeli, nie daj Boże, wygrałby za 3 lata PiS, połknie nas wschód. Bo w obecnym układzie politycznym na świecie, nie ma innej opcji. Węgrów, jak się nie pozbędą Orbana czeka ten los. Jak się okazuje, w dawnym KDL, homosovieticus ma się całkiem dobrze, a z drugiej strony coraz bardziej widoczne są ruchy nazistowskie. UE, swą polityką do tego się przyczyniła, niestety. Historia zaczyna zataczać koło.

3 polubienia

Z terrorystami sie nie negocjuje.
Ja to bym popracowala nad Romanowskim w inny sposob - jak go pozbawic statusu posla? Choc latwe to bez prawomocnego wyroku nie będzie, bo jak juz mielismy prezydenta na uchodzctwie? Tyle, ze diet nie pobierał…
Bo akurat azyl od Orbana w standardach europejskich sie miesci (teoretycznie).
Tylko niech sobie “bratanek” sciagnie wiecej pisowcow na głowę… Czego mu, jak i zdrowie z okazji Nowego Roku życzę.

2 polubienia

Decyzja jest do podwazenia, tylko trzeba chcieć. Slowo niezwlocznie tez bywa rozciagliwe…

Tej formacji prawo nie dotyczy:)

1 polubienie

Nie trzeba uderzać bezpośrednio w Romanowskiego. Sprawa jest prosta należy uchwalić wygaszanie mandatu poselskiego każdemu posłowi który w ciągu powiedzmy 3 miesięcy nie ma minimum 40% obecności na posiedzeniach. Oj zdziwilibyśmy się jak zaczęli by posłowie rotować.

2 polubienia

Nastepuje cos w rodzaju przeciążenia konfliktami i zła ( nazwijmy złą) syruacja gospodarczą. Niestety zasoby naturalne na wyczerpaniu, klimat nie sprzyja, spoleczenstwa rozpieszczone populizmem? Dodatkowo cos co nazywa sie rewolucja informacyjna?
Co jakis czas taka kumulacje nastepuja.
Co z tego wyniknie?
Oslabienie PiS to mało.
Cholera czasem zastanawiam się czy nie nalezaloby faszysty populisty potraktowac jego wlasnym lekarstwem?
Tylko niepokoi mnie to, że za nim stoi doswiadczony w bojach szwadron biskupów, ktory juz przestal udawać, ze sektą toruńska to wypadek przy pracy…

1 polubienie

Romanowski pewnie bedzie przesyłał cykliczne zwolenienia od węgierskiego lekarza.

3 polubienia

Pamiętając [co powtarzam do znudzenia] że te partie miały kiedyś,w czasach Rokity czy Marcinkiewicza,rządzić RAZEM a poprztykały się o bzdurne stołki,uważam że wszystko jest realne.
Warunek jest jeden.Obie strony muszą widzieć swój wymierny interes.
Wierny ideom to był Korwin.
Reszta to zbieranina przy korycie.Z,co najwyżej,ludzkimi odruchami lub przebłyskami rozsądku.

1 polubienie

Bycie posłem to nie bycie pracownikiem i Polsce nie są potrzebni ludzie permanentnie chorzy.

Tylko że Korwin miał zawsze skrajne poglądy i na prawdę to nie wiedział skąd na nie wziąć kasę.

1 polubienie

Z tym się zgadzam i jestem pewien, że do tej pory jest. Ale już inną sprawą są te jego idee. Całe szczęście, że nigdy nie miał okazji wcielić je w życie.

2 polubienia

On jak Harmonik.

1 polubienie

Tego nie mogę stwierdzić ale i wykluczyć też nie. Ale to co prezentował w swych poglądach na ekonomię i finanse doprowadziło w pierwszej połowie XX wieku do dwóch oświatowych kryzysów. A on z uporem je lansował.

2 polubienia

Prywatyzacja czy zminimalizowanie podatków to elementy"jego" filozofii które popieram ile sił!I popierać będę.Jest jeszcze bezwzględna wrogośc,iście Thatcherowska,wobec rozdawnictwa…
Natomiast,wspierając sie Szekspirem [ niebo by można na świecie uczynić gdyby sprawiedliwość wesprzeć sercem] faktycznie bliżej mi do Edmunda Burke’a
A wspominam o tym bo Korwin nie raz pozował na XIX wiecznego parlamentarzystę :innocent:
No ale to zupełnie nie na temat.

1 polubienie

W zasadzie nasze poglądy na sprawę nie odbiegają od siebie. Do tej pory w programie Konfy jest kilka punktów, które popieram całą swą mocą i zastosowałbym je bez wahania w rzeczywistości.
Co do Korwina, to u niego nie podobało się mi to, że wiele swoich punktach podpierał się bezczelnym kłamstwem, także historycznym. Tak, jakby liczył na niewiedzę adresatów. Prawdę mówiąc, to niespecjalnie się przeliczył.

4 polubienia

No bo to wszystko to jest jedna,niekończąca się gra…
Weżmy te “nieszczęsne” niewiasty.W móżdżkach feminazistek Korwin to wszelkie zło.I to zło ma żonę która go popiera oraz masę kobiet w partii [jedna z nich znam od ok. 1990 roku].No coś tu nie gra :joy:

1 polubienie

Będziemy mieli w maju 2 prezydentów i to nie jest śmieszne.

1 polubienie