9/10
Zgłaszając się jako pierwszy, uzyskałem 9/10.
Nie mam pojęcia jakim “cudem” pomyliłem wojnę w na przełomie XIV - XV???
Wyłożyłem się na najłatwiejszem…
9 na 10
Bulerbym to jakas czarna magia.
A kolego wojne stuletnia skladam na karb imprez urodzinowych🥀
Rzeczywiście to anty cud… Ja pomyliłam średnią temperaturę!
A, Bullerbyn to moja lektura i Juli też, dlatego pamiętałam!
Też 9/10
Miejsce akcji filmów o Batmanie jest poza zasięgiem mojego umysłu.
“Dzieci z Bullerbyn”, to pierwsza książka jaką sama przeczytałam na przełomie przedszkola i szkoły (wakacje. Całe). Wydawała mi się wtedy bardzo długa (gruba) i fajna.
Batman mnie załatwił ale jak ktoś głupowatych filmów amerykańskich nie ogląda to tak właśnie jest.
“Dzieci z Bullerbyn” przeczytałem pod koniec II klasy i zaraz potem “Fizię Pończoszankę” czyli słynną Pippi Langstrumpf. A później drugi raz, trzeci i następny…, obie prawie na pamięć znałem. Szkoda, że ich tu teraz nie mam przy sobie… Podobnie było z “O dwóch takich, co ukradli Księżyc”… Cytowałem to na wyrywki…
Film z Batmanem obejrzałem tylko jeden i na tym poprzestałem, ale miasto zapamiętało mi się…
A jakoś tak “pykłem” bezmyślnie.
Fizie kojarze ale Bulerbyn? Ma to cos wspolnego z Muminkami!
Ania i ciag dalszy plus Mary Poppins w tancu z Kubusiem P.
To moje
Ten światowy hit dla dzieci i młodzieży w każdem wieku, w 1947 roku napisała Astrid Lindgren - Szwecja. Rekord tłumaczeń chyba po Biblii do dziś. Albo koło rekordu.
Z rudymi warkoczykami.?
Jest.
Ale muszę?
Jak chcesz, ale ja polecam.
8/10
wow! To ja nie wiedziałam, że aż tyle wiedziałam Ale Batman i Napoleon to i na czuja mi nie wyszli Powiem Wam, że jak człowiek lubi Sznuka to mu się intuicja chyba wyrabia…
A może by tak nie…
Badacze postanowili sprawdzić, jak reaguje organizm człowiek w trakcie biegania. Okazuje się, że 10 minut wysiłku o umiarkowanej intensywności pozytywnie wpływa na przepływ krwi w korze przedczołowej — odpowiedzialnej za nasz nastrój i kontrolę emocji. Dzięki niej potrafimy na wysokim poziomie utrzymać zdolności poznawcze.->
piszę, gdyby komuś płaty nie działały w mózgu
hehe, dużo biegałem, bardzo dużo.
Kochaniutka @elsie a może by jakiś historyczny, dawno nie było…
Kurcze, może by się przejść …nową kurtkę mam, to się ją przetestuje
Albo załóż dres i się przebiegnij.
Aaa, muszę sprawdzić, na pewno coś się znajdzie!