A może TO jest Bóg?

" Energia może zmieniać swoją postać, jednak nie może być tworzona ani niszczona (zasada zachowania energii)"

To takie moje przemyślenia…

2 polubienia

Bingo! Według mnie to właśnie energia jest Bogiem (albo Bóg jest energią, jak kto woli)
Zresztą, już starożytni Egipcjanie na to wpadli czcząc Ra (Re) – boga Słońce. W końcu daje ono energie, jest źródłem wszelkiego życia, procesów atmosferycznych, daje ciepło, radość życia. I co najważniejsze - ten Bóg codziennie objawia się nam na nieboskłonie! Niedowiarkom wystarczy wyciągnąć rękę i pokazać :slight_smile:

2 polubienia

Przy okazji sprawdziłam: energia była zawsze i będzie (jest) zawsze. To prawo zachowania energii.

2 polubienia

Ale to wierzący muszą mieć wizerunki, legendy i baśnie…

2 polubienia

Wszystko jest materią.

Jedna znana rzecz materią nie jest. To myśl.

3 polubienia

Energia może być narzędziem Boga, nie nie nim samym.

3 polubienia

Klopot w tym, ze idac za ciosem energia ucieka a foton przestaje sie roznic od biofotonu

1 polubienie

"Energia (gr. ενεργεια energeia od ergon „praca”) – skalarna wielkość fizyczna charakteryzująca stan układu fizycznego (materii)[1][2] jako jego zdolność do wykonania pracy[3].

Energia występuje w różnych postaciach np.: energia kinetyczna, energia potencjalna, energia sprężystości, energia cieplna, energia jądrowa.

Energia może zmieniać swoją postać, jednak nie może być tworzona ani niszczona (zasada zachowania energii)[4]. Np. produkcja energii w elektrowni węglowej oznacza tylko przekształcenie energii chemicznej w elektryczną."

Nie wynika z tego, że jest materią.

Była jeszcze energia birbanta, ale kiedy to było? :thinking: :sunglasses:

4 polubienia

I TO by mi najbardziej odpowiadało :heavy_heart_exclamation:

1 polubienie

:rofl: :rofl: :rofl:

1 polubienie

No, co, nie można się śmiać z BABCI!!! :joy: :joy: :joy:

1 polubienie

I z dziadzi… :crazy_face:

1 polubienie

Coca cola i to jest to :smiling_face_with_three_hearts::thinking: