A nasi młodzi siatkarze U19 są mistrzami świata

Dzś w finale pokonali Bułgarię w trzech setach, dominując rywali. Niestety, nie było mi dane tego oglądać. GRATULACJE. I oby tak dalej! Polska siatkówka potrzebuje takich.

Natomiast, przed chwilą z mieszanymi uczuciami obserwowałem pierwszy mecz naszych dorosłych z Portugalią w ME. Nie obrażając ambitnych Portugalczyków, to grali z naszymi słabo. Ale wystarczyło, że pocisnęli Polaków w II secie i niespodzianie wygrali tego seta. Pozostałe, sety pod dyktando Polski, ale po tym meczu, zbytnim optymistą nie jestem. Następnym przeciwnikiem jest Serbia i cienko to widzę.

Póki co, to Iga Świątek była na skraju przepaści. W setach jest teraz 1:1 i męczy się w trzecim z Fioną Ferro.

3 polubienia

Kolegi @collins02 jeszcze nie ma.

W pracy jestem i mamy troche problemow z cleanerami… :roll_eyes:
Chyba w zadnej dyscyplinie nie mamy takiej pieknej ciaglosci!
Dzisiaj wreszcie z tego co mowila Kasia Skowronska,jest nadzieja na zrewidowanie tej nieszczesnej sytuacji z Nawrockim…
Wroce do tego za 3 godziny.

1 polubienie

Mecz Pol-Por oglądałam.
Cieszę się ogromnie z sukcesu młodych, a w starszych wciąż wierzę i mam optymistyczne myśli :))

2 polubienia

Jakoś po Igrzyskach mój optymizm zmalał, ale, oczywiście, wierzę, przynajmniej staram się wierzyć w naszych.

1 polubienie

Tymczasem w III secie Iga pięknie wygrała 5 gemów i ma 40 w ostatnim.

2 polubienia

Wolałem siatkarki. Było czasem na po popatrzeć.

Iga wygrała,

2 polubienia

Brawo
:beer::beer::beer:

2 polubienia

dobrze czytam? Polska Albania 1-1 ??? w 36. minucie?

Rzygać się chce, jak się patrzy na grę naszych wróbli, bo orły dawno temu były.

1 polubienie

Młody Buksa uratował pierwszą połowę. Ale, ogólnie, to był totalny piach.

1 polubienie

Anglia - Węgry, do przerwy 0:0.

63 m, Węgry - Anglia - 0:2.

0:3 69 minuta. Lanie od Anglików.

Prowadzimy 3:1, ale gra naszych nadal do dupy.

1 polubienie

No i 4:1. Linetty. Wszedł w drugiej połowie.

Nie ma co się cieszyć, to tylko Albania. Nadal źle gramy i nadal obrona do dupy.

2 polubienia

Wlasnie zobaczylem troche skrotow i…Martwie sie o Ige.Jest kompletnie rozregulowana i nie ma sladu po tej niedawnej pewnosci siebie.
Chwilami bezsilna a to przeciez 75 zdaje sie,tenisistka,stala po drugiej stronie kortu!
Tym razem sie udalo ale z Kontaveit juz tak sie nie da wygrac…

1 polubienie

To sie ciesz ze nie widziales Wegrow w ich drugiej polowie.My chyba nigdy nie gralismy az tak zle.To byla tragedia a ich bramkarz,podobno wysoko notowany w Bundeslidze,powinien zostac odsuniety od kadry.
Tego sie nie dalo ogladac…
I to byla ta sama druzyna ktora latem imponowala…

1 polubienie

Oczywiscie ogladac nie moglem ale zapis setow jest dosyc ciekawy. 1 przegrany ale te wygrane to miazga! Takie mecze nigdy nie sa latwe.Przeciwnik na dorobku tylko czeka na nasze potkniecie…Dobrze ze maja to juz z glowy.

2 polubienia