To jakiś kulturysta jest.
Kto ? Jezus XD ? Czy ten Kosmiczne Opowieści ? Co sądzisz o tym materiale ?
Ten na zdjęciu, co je zapodałeś.
A o kosmos mnie nie pytaj, bo nie znam się na tym. Podejrzewam, że autor tej książki też nie.
A o materiale dotyczącym posągów z Rodos oraz Nerona ? Posąg Nerona ciekawe jak skończył ![]()
Podobno dlatego, że stał obok koloseum to ten obiekt jest nazywany właśnie koloseum
Korwin ostatnio widać, że obstaje przy PiSie jak cała Szurfederacja zresztą, także widać, że jego pozycja politycznie maleje w Sejmie i jest już tylko jak to pisał @Devil maskotką szurfederacji, w której rządzą młodsi
Brazylijczycy marnują pieniądze na “największego Jezusa na świecie”, a inne państwa wolą inwestować w Gwiezdne Wojny
Chińczycy ponoć jako pierwsi jakiś czas temu wylądowali po ciemnej stronie Księżyca
Wiesz, ze nazwa “ciemna strona Ksiezyca” jest nieprawidlowa? ![]()
Nie wiedziałem … A to jaka jest prawidłowa ? ![]()
Niewidoczna strona Ksiezyca.
Tamta jest nieprawidlowa, bo ona przeciez nie zawsze jest ciemna.
A to nawet nie wiedziałem, że nie jest zawsze ale to w sumie logiczne, bo Słońce jest w centrum naszego Układu Słonecznego, także czasem jest oświetlony ![]()
Ale o zacmieniach Slonca slyszales chyba. Wyobraz sobie taki uklad w przestrzeni podczas tego zjawiska.
Wtedy Slonce oswietla cala niewidoczna strone Ksiezyca. Czesciowe oswietlenie tej niewidocznej strony Ksiezyca wystepuje bardzo czesto, prawie kazdego dnia.
Ten z Rodos to udawał Greka ![]()
A po co Brazylijczykom drugi Jezus, jak już w Rio jednego maja?
A o Abu Simbal to kolega slyszal? Albo o wizerunkach prezydentow wykutych w Górze Rushmore?
Nie liczac niezlej swiatowwj kolekcji
Kimow, Mao, Jezusóww, Matek Boskich i Krzyzy z tym co Franco postawil w Valle de los Caídos ? Atena w Partenonie tez zacnej wielkosci wizerunek miala.
Ludzkosc co jakis czas zaraza sie megalomania pomnikowa. Czasem idą na ilosc, czasem na rozmiary.
Oczywiście, ze nieprawidłowa.
Ale ładnie brzmi.
Jak sie chcesz wyspac to na Merkurego. Doba ma 176 dni ziemskich i trwa dwa lata merkurianske ![]()
Sylwester i urodziny dwa razy dziennie? Nic dziwnego, ze tam zycia nie ma. Wykonczylo sie balowaniem ![]()
![]()
![]()
![]()
To prawda! W grze komputerowej Assasin’s Creed Odessey dało się na ten posąg Ateny nawet wejść ![]()