A to perfidne cfaniakii!?

Zadzwonili do mnie z pewnej znanej firmy kosmetycznej i złożyli niedawno życzenia… włączyła się sekretarka i gada mi, że mają prezent za 19 zł… jakiś kosmetyk szmery bajery, nie pamiętam dokładnie ale trzeba było powiedzieć, jeśli się na ofertę godzimy: POTWIERDZAM. Myślicie, że ja jako’ blondynka’ wypowiedziałam te słowa czy się rozłączyłam…? :smiley:

No właśnie do czego IM to moje słowo: POTWIERDZAM mogłoby być w przyszłości potrzebne? bo nie uważam, że tak od picu taką ofertę złożyli… Czy w przyszłości tym nagranym słowem POTWIERDZĘ komuś bezwiednie jakiś kredyt czy coś? Ktoś zbiera nasze dane OSOBOWE … i głosowe?

Rozłączyłaś się,

A ja bym wyraźnie powiedział; - popierdzam… :stuck_out_tongue_winking_eye:

Blokuje te telefony ze
Szczęśliwą wiadomością…

Prezent za pieniądze? To się wyklucza.

Rozłączyłam się :stuck_out_tongue: Jak ostatnia chamuwa ( chyba przez Ó z kreską się pisze?).

Czemu ja tyle błędów robiem? Bałam się odezwać… bo może mają jakiś program do poskładania literek i zmontowania nowego słowa ?:stuck_out_tongue:

To miała być zniżka jakaś… że niby kupuje coś a potem dowolny produkt za 19zł jakoś tak… ale i tak nie weszłam w to…

Do mnie, gdy dzwonili, to przedstawiałem się jako pralnia miejska albo zakład pogrzebowy i oferowałem usługi w zakresie.

Zakład Pogrzebowy
Czy to już?

I się sami rozłączą :rofl:

Córki nagrały dwie z takich moich rozmów. Jedna babka rozłączyła się po kilku moich zdaniach, a druga wykazała się poczuciem humoru i gdy przestała się śmiać zamieniliśmy kilka sympatycznych zdań nie na temat.

Wykazała się odwagą. Im nie wolno tego robić.

Tak, powiedziała, że to wbrew regulaminowi, ale nie mogła się powstrzymać.

To chyba jakiś ŻART!?
image

Nad nimi siedzi szef, który kontroluje na wyrywki wszystkich pracowników.

Taa Zakład Pogrzebowy AS Bytom, słucham …

Mało że są kontrolowane, to od ich zaangażowania mają prowizję jako wypłatę, zarobek ma firma sponsora która nagania numery specjalne od operatorów telefonii - jest pula numerów przechodzących od operatorów

Wiem.Pracowałam w Centrum Badań Opinii Konsumenta.

Myślę że nie wiedząc co oni wymyślają i planują, jak mogą wykorzystać jakiekolwiek Twoje odezwanie się, najbezpieczniej jest wyłączyć się bez słowa. Sam tak robię.

Nie umiem znaleźć obecnie tego artykułu który chciałam, ale w tym jest też to, o czym piszę.

https://www.fakt.pl/pieniadze/zakupy/telemarketerzy-nagrywaja-slowo-tak-uwaga-na-oszustow/bwhy0bv

I w tym tkwi niebezpieczeństwo…