A w Katarze

Meksyk.
Arabia Saudyjska.
Argentyna.

W ostatnim meczu Lewy kontra Messi…

Są szanse na wyjście z grupy?

1 polubienie

Selekcjonerzy naszych grupowych rywali pytani o swe szanse wymieniają jedno nazwisko, - Lewandowski.

Niestety, Hurkacz przegrał. Przerąbał wygrany mecz. Oba sety zaczynał świetnie, a później coś się psuło. 6:7/6:7.

Są. Nie mozemy przegrac piereszego meczu z Meksykiem. A najlepiej go wygrac, bo Meksyk ma chyba wieksze szanse na zatrzymanie Argentyny.

1 polubienie

Brazylia trafiła do bardzo latwej grupy(dla siebie). A Niemcy z Hiszpanią.
Ostatnia grupa H ciekawa, Portugalia Ghana Urugwaj i jeszcze Korea

1 polubienie

Uważam, że grupa jest do przejścia. To będą bardzo ciekawe mecze. Nasi muszą teraz poprawić organizację gry, bo niektóre elementy szwankują, co było widać ze Szwedami. Ale potencjał mamy.
I tu zacytuję słowa kolegi @collins02 z innego tematu; - “jak nie teraz, to kiedy…?”

3 polubienia

znalezione w sieci:

4 polubienia

Argentyna?
Nic się nie stało!

To niech Argentyna się boi. :stuck_out_tongue:

Lewy vs Messi?

1 polubienie

Fajna, bardzo ciekawa, międzystrefowa grupa. Szanse są, ale nie można od razu zakładać, że walczymy z Meksykiem o drugie miejsce. Dopóki piłka w grze, wszystko jest możliwe. Przestrzegam tych, którzy już teraz wiedzą, że Argentyna to pewniak do pierwszego miejsca. Tylko z kilku ostatnich turniejów wiemy, że już nie takie potęgi kończyły udział na mundialu po fazie grupowej. Meksyk, we wszystkich turniejach od '94 wychodził z grupy. Dla nas najważniejsze będzie przygotowanie kondycyjne i zdrowie chłopakom musi dopisać. W ten weekend koszmarnej kontuzji doznał Jakub Moder i jego występ w Katarze stanął pod ogromnym znakiem zapytania. Messi ? Najlepsze lata za nim, ale to Messi i w każdej chwili może odpalić. Po zeszłorocznym wygraniu Copa America, pierwszym zwycięskim turnieju z reprezentacją, może grać na większym luzie. Selekcjoner Michniewicz, uchodzący za taktyka, będzie miał okazję się wykazać i udowodnić, że “fart”, który niektórzy mu zarzucają to nie przypadek.

3 polubienia

Selekcjoner Michniewicz musiałby dojść do ćwierćfinału aby po tym co pokazywał w lidze,przyszło mi zmienić o nim zdanie.
A przede wszystkim,musiałby sie cofnąć do czasu gdy stylowo i skutecznie potrafiliśmy wygrać z Portugalią 3:1
Dla mnie polska myśl szkoleniowa to dno i nie zmieni tego jakiś pojedyńczy wynik ,raz na 20 lat.Tak jak nie zmienil wynik Wójcika w Barcelonie gdy okazalo sie bardzo szybko ze to wyjątkowa i niepowtarzalna grupa zawodników znalazła sie w odpowiednim czasie i miejscu.
Żaden ze znanych mi rodzimych speców,nigdy nie zrobi czegoś takiego jak Grecja Otto Rehhagela. Bardzo chciałbym sie mylić i móc publicznie to odszczekać…
Bo druzyna taka jak Polska w obecnym składzie,GDYBY była tak poukładana jak Anglia [której wybiegani piłkarze mogą grać ze sobą DO PRZODU z opaskami na oczach] mogłaby walczyć o najwyższe trofea.Sytuacja jest sprzyjająca,świat nie ma lidera,przykład Włoch burzy doslownie każdą teorię a my chyba po raz ostatni,mamy Lewandowskiego.
Ja sie w sumie nawet cieszę [po namyśle] z tej grupy ale z latynosami wiadomo jeszcze mniej niz w Europie.Np. nie ma na mundialu Kolumbii i Chile!Dla mnie to sensacja…
Obyśmy znowu nie wrócili do nużących juz po latach,dyskusji o niewykorzystanym potencjale…

2 polubienia

Bo widać przebłyski normalnego piłkarstwa do czego potrzebne jest zgranie.Zgranie którego ostatnim ideałem jest dla mnie co najwyżej dobra personalnie,Anglia.
Mamy jeszcze Lewandowskiego a bez niego,i bez selekcjonera,czeka nas kilka lat okresu przejściowego.Czyli liczenia na blizej nieokreślone cuda czy słabości innych…
Oczywiście w piłce sprawa zawsze jest otwarta.W tej grze zespolowej wystarczy czasem jedna akcja…
Jednak przed przystąpieniem do gry,zawsze patrzy sie na to czym sie dysponuje i na tej podstawie określa szanse.I ja na tej podstawie uważam że na papierze to nasza ostatnia szansa na dobrych parę lat.

1 polubienie

Mam dokładnie takie samo zdanie.

1 polubienie