A wy jak widzicie przyszłość Polski?

Cały czas to samo.Ze jesteśmy stabilnym krajemy wysokim wzroście a ostatnio właśnie o rosnącej konsumpcji która jest dowodem na bogacenie się społeczeństwa.
Sa to sprawy oczywiste.Takie doniesienia były także w polskiej prasie, w formie przedruków z prasy szwajcarskiej, norweskiej i jeszcze jakiejś…
O owych nastrojach nic mi nie wiadomo.Ostatni raz zetknąłem się z tym w 2009 roku a i to skończyło się bardzo mila rozmowa, kolo Watford.

1 polubienie

30%powiedzialo, ze wyjedzie w razie ataku a 70%, ze zostanie. Ale obowiazek obrony kraju jest w konstytucji to jak? :thinking:

1 polubienie

Ja się obawiam że polskie elity będą pierwsze do wyjazdu z Polski

1 polubienie

Jakie tam elity?
Cwaniaki będą wiać.

2 polubienia

A kojarzysz jak ostatnio jest że wspieranie przez Stany Zjednoczone armii ukraińskiej? Bo ostatnio się o tym nie mówi.

A podobno Ukraińcy się uniezaleznili od wsparcia Zachodu. Pytanie ile woli wsparcia ma jeszcze Zachód

Kto Ci znowu nagadał bzdur?
Jak w czasie wojny,Ukraińcy mieliby się uniezależnić od jakiegokolwiek wsparcia???Takie coś nigdy nie nastąpi.

1 polubienie

Ukraina nigdy sie nie uniezalezni od pomocy innych krajów.
A wsparcia będą udzielac, bo to bufor poki co chroniący przed ruskimi.
Dotyczy to Europy. Trump ma chińska schizę , więc Ukraina jest dla niego ostatnio mało istotna.
Ciągle liczy chyba, ze Putin go poprze? Ale obawiam się, że ma jakies urojenia.
Ze kupic się da?
Anglicy wczoraj i dzis zrobili mu show w szklanej bańce? Ale osiągnęli co chcieli.
Czy krol w tym czasie cierpial na niestrawność wewnętrzną? Czego sie nie robi dla dobra wlasnego kraju?

Praktycznie Wielka Brytania uzyskała to czego nie udalo się UE.

1 polubienie

Ponoć dzięki produkcji dronów się nieco uniezależnili ale pewnie nie całkowicie.

Po prostu martwi mnie to że nie mówi się o wsparciu dla Ukrainy i się tym martwię

A konkretniej? Co takiego król uzyskał?

o, sobie zobaczcie. Petycje mozna podpisac, zeby nie wycinali. Wszystko chca zrujnowac a w razie wojny uciekna z kasa i tyle bedzie. Ani drzew ani nic, nawet sie nigdzie schowac. :roll_eyes: Schronow nie ma, drzew ma nie byc :frowning:

1 polubienie
1 polubienie

Mamy 2 samoloty Awaks i NATO ma dominację nad Rosją w powietrzu. Więc w teorii jesteśmy na wygranej pozycji

Ostatnio wlasnie zachod zaplacic za jakies 2 pakiety broni zakupionej od Amerykanow…w ramach przyjazni rzecz jasna i partnerstwa :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie