Aby znowu wszyscy sie nie zmyli po 20-stej

Tu brzmia jak…Classix Neaveau :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Też ich lubię :grin:

1 polubienie

Nikt nie wspomniał o ikonie francuskiej piosenki

3 polubienia

Nie miałem odwagi :wink:

1 polubienie

Chyba nie ale…Wydaje mi sie ze bylo slowo w poprzednim temacie.Bez klipu…

1 polubienie

W slynnym juz filmie biograficznym,tyle uwagi poswiecono charakteryzacji Marion Cottilard ze ona sama zeszła na plan dalszy…
Ale grunt ze ja nagrodzono!

1 polubienie

Kiedys patrzylem na to jak na zjawisko.To byly pierwsze wideoklipy w Polsce i bralo sie to niemal bezkrytycznie…
Pamietam Sala Solo jak w jakims,wchodzil po schodach jako wampir :rofl:
Wow :rofl:

1 polubienie

A to pamiętasz??

Z drugiej strony czy oni byli bardziej męscy niż dzisiejsi idole?

2 polubienia

No tak ale to juz z Francją ma malo wspolnego.Moze poza listami przebojów :slightly_smiling_face:
“hush,hush,I do I” :slightly_smiling_face:
Ok.Mialo swoje miejsce na imprezach :slightly_smiling_face:

Wybacz! Ale tak samo mi się narzuciło :roll_eyes:

1 polubienie

Pisalem o tym dzisiaj ale nie pamietam,pod jakim szyldem.Chyba gdzies u diabła.To byl wlasnie czas"otwarcia" na tych wszystkich boy George’ów itp.Wtedy wymslony i traktowany jako folk.
Nawet nasz Krzysztof,“o ile ja sie znam na metalu”,Szewczyk w swej Wideotece,zapraszal malolatow na potwierdzanie tezy ze teraz tylko tacy mają papiery na kariere.

Ja w tej kwestii jestem tolerancyjny, niech każdy robi co chce, byleby nie krzywdził i nie zmuszał do zmiany poglądów innych ludzi.

1 polubienie

Ok.Ale w druga strone tez niech to działa.
I aby nie bylo ze w radiu za ktore powinno sie ponoć placic,byla tylko jedna opcja…
Nie mowmy o absurdach…

Jeszcze raz bo probuje zrozumiec…Wszystkie dzieciaki świata?

Pewnie, że rozpoznałam! Można powspominać…

Na okrągło leciało!

Chałupa mi się od tego trzęsła!

1 polubienie

Moich też…

1 polubienie

Ha! Taka dygresja nie na temat:
Ja musialam chodzić m in na lektorat rosyjski. I tam nagle przez piosenki ( takie ballady Wysockiego…Okudżawy…) polubilam język rosyjski.
A bylo to tak:
Nasza lektorka jak miala “cięzki ranek” to otwierala okno i palila w nim zadumana. Nam zaś puszczala plyty z ww muzyką rosyjską. A ze często ( zwykle) miała cięzki ranek…
Uwazam to za najwartosciowsze zajęcia ever!
Szkoda ze po pół roku ją zwolnili…

3 polubienia