Tu brzmia jak…Classix Neaveau ![]()
Nie miałem odwagi ![]()
Chyba nie ale…Wydaje mi sie ze bylo slowo w poprzednim temacie.Bez klipu…
W slynnym juz filmie biograficznym,tyle uwagi poswiecono charakteryzacji Marion Cottilard ze ona sama zeszła na plan dalszy…
Ale grunt ze ja nagrodzono!
Kiedys patrzylem na to jak na zjawisko.To byly pierwsze wideoklipy w Polsce i bralo sie to niemal bezkrytycznie…
Pamietam Sala Solo jak w jakims,wchodzil po schodach jako wampir ![]()
Wow ![]()
No tak ale to juz z Francją ma malo wspolnego.Moze poza listami przebojów ![]()
“hush,hush,I do I” ![]()
Ok.Mialo swoje miejsce na imprezach ![]()
Wybacz! Ale tak samo mi się narzuciło ![]()
Pisalem o tym dzisiaj ale nie pamietam,pod jakim szyldem.Chyba gdzies u diabła.To byl wlasnie czas"otwarcia" na tych wszystkich boy George’ów itp.Wtedy wymslony i traktowany jako folk.
Nawet nasz Krzysztof,“o ile ja sie znam na metalu”,Szewczyk w swej Wideotece,zapraszal malolatow na potwierdzanie tezy ze teraz tylko tacy mają papiery na kariere.
Ja w tej kwestii jestem tolerancyjny, niech każdy robi co chce, byleby nie krzywdził i nie zmuszał do zmiany poglądów innych ludzi.
Ok.Ale w druga strone tez niech to działa.
I aby nie bylo ze w radiu za ktore powinno sie ponoć placic,byla tylko jedna opcja…
Nie mowmy o absurdach…
Jeszcze raz bo probuje zrozumiec…Wszystkie dzieciaki świata?
Pewnie, że rozpoznałam! Można powspominać…
Na okrągło leciało!
Chałupa mi się od tego trzęsła!
Moich też…
Ha! Taka dygresja nie na temat:
Ja musialam chodzić m in na lektorat rosyjski. I tam nagle przez piosenki ( takie ballady Wysockiego…Okudżawy…) polubilam język rosyjski.
A bylo to tak:
Nasza lektorka jak miala “cięzki ranek” to otwierala okno i palila w nim zadumana. Nam zaś puszczala plyty z ww muzyką rosyjską. A ze często ( zwykle) miała cięzki ranek…
Uwazam to za najwartosciowsze zajęcia ever!
Szkoda ze po pół roku ją zwolnili…