Ahoj robaczki ;-)

Witam Was po krótkiej przerwie, wszystko działało, gdy mnie nie było? Jakieś zbłąkane duszyczki pytamowe się nie odnalazły? :wink:

3 polubienia

Dzialalo, co do duszyczek to troche cienko.

1 polubienie

Z narybkiem krucho. Poza ty działało.

2 polubienia

Bylo raczej spokojnie
Ale twoja nieobecnosc zauwazylam
dobrze ze sie odezwales :smiley:

2 polubienia

witam, u mnie co najwyżej łącze się tnie i rozłącza, reszta pracuje lepiej niż ja :stuck_out_tongue:

3 polubienia

Podaje najnowsze wiadomosci:
W calych Niemczech szaleje orkan “Sanine” z wichura wg ostatnich wiadomosci do 170km/h
samoloty i pociagi wstrzymane!

3 polubienia

I wszystko zrozumiałe :wink:

3 polubienia

Zrozumiałem “Unwetter” - chyba “Niepogoda”?

2 polubienia

@Devil
i inni:
Dobra dobra, juz tlumacze:
W niektorych obszarach extremalny alarm pogodowy! Wszedzie alarm z powodu sztormow i orkanow nasilajacych sie od dzisiaj wieczorem do wtorkuwieczorem. Dzis w nocy wiatry nawet do 170 km/h

1 polubienie

@Bingola
Ponizej tlumaczenie z grubsza

2 polubienia

Do mnie jeszcze Sabina nie dotarła. Jak dotrze, dam potem znać jak było … :wink:

3 polubienia

Jestem Polsce i nie będą mi tutaj w obcych językach wrzucać linków.
Macie tu odpowiednik dotyczący naszej pięknej polski
https://www.google.pl/amp/s/wiadomosci.radiozet.pl/amp/full/429566/Pogoda/Orkan-Sabine-nadciaga-na-Polske.-Ostrzezenia-IMGW-dla-calej-Polski-III-stopien-alertow-w-gorach
Jak widać nie jesteśmy gorsi i swoją wichurę otrzymamy.

3 polubienia

@benasek
i inni
Najgorzej ponoc na polnocy u nas i na poludniu (Franken). U syna odwolano prace pomiarowe i ma dwa dni przymusowego urlopu.
Wstrzymane pociagi i samoloty!!!

2 polubienia

Anagram dla Devila:

Na _ _ _ _ _ Sabina
Najlepsza dobra _ _ _ _ _
I butelka wina

5 polubień

@Devil
Ciekawe czy u was tez bedzie tak silny orkan jak u nas na polnocy i w obszarze Franken
A za link po polski dziekuje! Nie wiedzialam ze Sabina i was ma zamiar odwiedzic. Milej wizyty :crazy_face:

1 polubienie

O boziu a ja mam w Hamburgu rodzinkę. Jak im zawieje od morza północnego to się zesrają

3 polubienia

Myślę że w moim poniemieckim landzie - na Śląsku nie będzie tak źle. Chyba że beskidy.

2 polubienia

Jak nie grypa to huragany. I jak tu zyc?

3 polubienia

Krótko i z procentami. Carpe diem

2 polubienia

@benasek
Nie moge rozgryzc drugiej czesci tego anagramu, chyba ze chodzi o nazwe schowka/chatki (dla zwierzat)

3 polubienia