Trzasnęłam proste kalambury, wedla moich umiejętności, jeśli wplotłam tam coś ze szwedzkiej francusczyzny, to tylko dlatego, że Wy wyższy level zdobyliście ![]()
Według mnie, wszystkie są na jednakowym poziomie. A Twój obcojęzyczny wtręt mnie zmylił. Wiem tylko, co to szwedzki stół i co nieco o Potopie. ![]()
Ogólnie fajna zabawa, ale bez wyrazów bliskoznacznych, trudno ułożyć rym. Ja w wielu przypadkach korzystam ze słownika synonimów.
Nie wymyśliłam niczego od kilku dni, nad pipipi kombinowałam ![]()
@humoreska trudno mi było znaleźć rozwiązanie, zwyczajnie nijak to do mnie nie pasuje ![]()
Ani yego nie nabyłam, ani po rodzicach nie odziedziczyłam.
Badania DNA mogą to potwierdzić ![]()
Ehhhh Mogłam Cię nie naprowadzać a sama byś teraz przytaknęła.
![]()
Nie naprowadziłaś, serio bym o sobie wredna nie powiedziała, a z tym kwasem tak pokręciłaś.
Odeszłam od netu i lampka się zapaliła ![]()
No przecież to tylko kalambur utworzony na okoliczność jednej wypowiedzi ( związany z tą dużą emotką) i nic ponadto.
synonimów jest wiele i wydźwięk też mają różny.
Spokojnie, tu możecie mnie nazywać jak Wam pasuje ![]()
Przyjęłam do wiadomości,
ino bez złości
w przyszłości ![]()
Im mnie kto więcej krytykuje
Tym bardziej mnie to rajcuje.
Nie poznaliście mnie w realnym świecie.
O anielskiej duszy nic nie wiecie ![]()
Znam ten mechanizm, jednych to wkoorfiać może ( chodzi o częstotliwość i intensywność a nie jakieś pojedyńcze przytyki) a innych wprowadzi w stan rajcowania. Choć pojedyńczy ( jakiś chamski) przytyk wrażliwsze nicki też zaboleć może i albo się ktoś zdystansuje albo będzie odbijał piłeczkę… za każdym razem.
@humoreska, a skąd możesz wiedzieć, ile wrażliwości jest w ludziach których nie znasz?
Ludzi z tego miejsca znam, na tyle na ile dali się poznać. Reszta to przeczucie. Spadam stąd.
![]()
Większości zwisa, dynda i powiewa jacy jesteśmy ![]()
I czy w ogóle tu jesteśmy.
Tak, zachowanie twarzy jest nieraz trudne, ale warto zawsze wyjść z twarzą ![]()
Schowaj język, bo Ci wyschnie. Mnie od samego patrzenia robi się sucho w gębie ![]()
Wiem, wiem!!! HUMOR ESKA!!! ![]()
A ja sie wtranciłam… ![]()
@gra, to jest trudniejsze niż nam się wydaje.
Aby zyskać szacunek innych, trzeba szanować siebie, a to (chyba) oznacza, postępować zgodnie ze swoim sumieniem, mówić i robić to, na co mamy ochotę.
Niektórzy nazywają to: zawsze być sobą.
W moim odczuciu, jest to niemożliwe, nie każdą myśl można wypowiedzieć głośno, lub zamienić w czyn.
Kiedyś sobie uświadomiłam, że ten wywalony język, to coś, co cechuje mnie w realnym życiu.
Nie twierdzę, że to taktowne, estetyczne czy wkur… innych. Za to moje ![]()