Appeldorn

NL - D 0:1 25:27

Zdążyłem na końcówkę I seta.

@collins02 Oglądasz?

1 polubienie

0:2 22:25

Zaciekle zacięty set. Do połowy prowadziły Holenderki, ale Niemki nie odpuściły. I wygrały. Holenderki nad przepaścią. III set, to ostatnia szansa na Tokio dla nich.

0:3 22:25
Niemki w finale. Powiem krótko; na dzień dzisiejszy, to niemiecka maszyna do zdobywania punktów. Nie dziwię, że Turcja z nimi padła.

Polska Turcja dzisiaj ? O której?

20.45

1 polubienie

Polska - Turcja 1:0 25:19
Brawo dziewczyny!

Zaczęło się źle, 4 błedy serwisowe, 3 ataki w aut i nagle koncert gry. Nie zmieniajcie tego, dziewczyny…
Stysiak szalała w ataku, Kąkolewska w bloku.

2 polubienia

1:1 18: 25
Tym razem Turczynki pokazały pazur. Zagrały wyśmienicie. Nasze słabiej w ataku i obronie.
Walczyły, ale dały rywalkom się rozpędzić. Co dalej? Może być źle.

1 polubienie

2:1 25:23
Set wydarty z tureckiej gardzieli.

Polki miały +5, Turczynki dogoniły, ale końcówka dla naszych. Nadal nie jestem optymistą.
Za słaby atak, ciągle za słaby atak.

3 polubienia

Stysiak w nogę już zaczęła grać. Rzut rożny powinien być. :rofl:

2 polubienia

Nieuchronnie zmierzamy do tie breaka

1 polubienie

2:2 31:33
Cholera, a było już tak blisko w tej wojnie nerwów.
Przed nami loteria.

1 polubienie

W sumie sety idą na zmianę. Teraz nasza kolej. :grin:

2 polubienia

Sushi nie budiet. :unamused:

2:3 11:15

Po wspaniałej walce przegraliśmy. A było tak blisko…

3 polubienia

I pora na podsumowanie…A udalo mi sie nawet moje dziewczyny wciągnąć w kibicowanie… :wink:
Otóz na przestrzeni lat,jest rzeczą nieprawdopodobną,co my potrafimy zepsuc w siatkówce…Tych 5 meczboli przejdzie oczywiście do tej"pijanej" historii…
Aby od razu bylo jasne…To najlepsza druzyna od czasow mistrzowskiej ekipy Niemczyka!
Przez polowe spotkania probowalem sobie wyobrazic co by bylo gdyby Smarzek-Godek grała normalnie i choć czasem,MYŚLAŁA…
Dlaczego trener w sytuacji bicia głową o mur ze skrzydeł,nie zmusza dziewczyn do gry środkiem gdzie ataki Kąkolewskiej,bardzo rzadko trafialy na opór?!
Wreszcie libero,Stencel…Ponoc po meczu z Bulgarią dostała"gracza meczu"?!Oj,wymyka sie to mojej wyobrazni…Bo chyba nigdy w zyciu nie widzialem libero grajacej tylko"dyszlem" ktora poza tym,szczególnie z Holenderkami,odbijała jak betonowa sciana a nie jak zawodniczka od ktorej tak czesto zalezy dokladność w ataku…
Fakt ze Turczynki graly w obronie wysmienicie,jeszcze lepiej z kontry ktora w polskiej druzynie nie istniala wcale oraz prawie bezblednie atakowaly z prawego skrzydla.Musze przyznac ze imponowaly!
Czy tego meczu nie daloby sie wygrac?Pytanie retoryczne w obliczu 5 meczboli…Ale przeciez mogloby nawet tego nie byc bo Polki wciaz świetnie serwowaly i co jakis czas gasily nawet liderki tureckiego zespolu,blokiem…
Gdybym ja byl trenerem,oczywiscie reagowalbym na to co sie dzieje…Nie wiem na czym polega ta juz chyba narodowa przypadlosc ze ani w noznej,ani w siatce kobiet,trener nie ufa zmiennikom ktorych sam wybrał…
Przeciez Smarzek-Godek nie miala nawet 30% skutecznosci przez caly mecz a to na niej,jak kiedys na Glince,mial spoczywac obowiazek kruszenia murów!
Szkoda…Zresztą powiedziec "szkoda"to tak jakby nic nie powiedzieć…
Zanim zaczne czytac komentarze to musze ochłonąć bo wciaz mi sie ta zmarnowana szansa w głowie nie miesci :innocent: :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

Dałem Tobie najlepszą odpowiedź, bo ona jest tu najlepsza, a ponadto odzwierciedla mój pogląd.
Ale nie byłbym sobą, bym czegoś nie dodał. Zgadzam się, że w tej chwili jest to niesamowity potencjał i są ogromne szanse na to, by nasze dziewczyny grały z powodzeniem o najwyższe cele o ile się tego nie zmarnuje.
Dziś stać je na to by głośno walić w drzwi salonów, ale na same salony dopiero przyjdzie czas. Wczorajszy mecz dobitnie to potwierdził. Niewiele brakuje. Więcej ogrania i rutyny, więcej zgrania. No i dobre prowadzenie.
Wygląda na to, że one sprawią nam jeszcze wiele radości, choć musimy poczekać, bo w Tokio ich nie będzie. Ale będą inne imprezy i tam niech się ta drużyna kształtuje i hartuje.

Mnie zaskoczył niemiecki zespół i dziś powinny z Turcją wygrać, o ile zagrają to, co dotychczas. Jestem zdania, iż na IO więcej zdziałają, niż Turczynki.

My, tymczasem mamy jeszcze dziś Predazzo, gdzie wczoraj był lekki niedosyt, ale i tak chłopaki wyskakali niezłe wyniki. Przed skokami wyciągnę wątek, który wczoraj założyłem.

1 polubienie

Dziekuje :slightly_smiling_face:
No to mam cos na otarcie łez :wink:
Tak,oczywiscie ze to druzyna przyszlosciowa.Ba! Moim zdaniem Stysiak,dziś jeszcze dziecko,wkrotce bedzie straszyc w calej Europie!
Ale wiesz jak jest z kobietami…Urlopy mecierzyńskie wiszą nad kazdą kadrą jak miecz Damoklesa…No i te kłotnie…Kto mi zareczy ze po powrocie do kraju,jakis błazen nie zacznie szukać dziury w całym i "odświeży"konflikt z przed turnieju?
Bo np.,dlaczego nie pojechała Maj?Bardzo mi jej brakowalo…
Cała sztuka polegac bedzie teraz na tym aby to co jest,utrzymać.Przeciez latwo sobie wyobrazic ze dla dziewczyn igrzyska byly szczytem marzen a nastepne są za 5 lat…A wtedy która z nich bedzie jeszcze grała?Moze i wiekszosc ale zadna z nich dzisiaj juz o igrzyskach nawet nie moze realnie marzyc.Tzn. moze ale zycia nie da sie w sporcie ustawic na 5 lat wprzód…
Skoki…
Mnie wczoraj interesowalo,co skoczy Kobayashi…A ten kto wie czy wczoraj nie przegrał Pucharu Swiata…
Ha,ha…Jest jeszcze ciekawiej niz bylo.

1 polubienie

Nie dokonczylismy…
Ja tego nie widzialem bo nie bylo szansy w niedziele ale…Te wspaniale Turczynki rozjechaly Niemki i jada na igrzyska!!!
Juz wczesniej chcialem napisac ze jesli Niemki wygraja z TAKA Turcja to sa chyba z kosmosu.No i nie wygraly.I dostaly wrecz baty…Turniej?

1 polubienie

Bardzo mnie to zaskoczyło, ale to jest urok sportu.

1 polubienie

Zgadza sie ale po tym co Turczynki graly z nami w niektorych fragmentach,myslalem ze juz sie lepiej nie da.No i faktycznie…
Przynajmniej nie w Europie.

1 polubienie