Bajkowe opowiastki wujka Reksia ;)

A tak brzmią gwiazdy i galaktyki z dalekich odległości.

5 polubień

Mam stworzyć obraz pod tekst i dźwięk ? :grin:

1 polubienie

Obraz już jest przecież. Ta pozorna cisza nie jest aż tak cicha… tak śpiewa istnienie. Ogrom kosmosu jest nieogarnięty. Pędzimy coraz szybciej i dalej… a to wszystko i tak nieuchwytne. Ile galaktyk? Miliardy? W nich gwiazd wielokrotnie więcej… pośród tego my… nic nie znaczący pyłek… a gdzieś tam inni. też załamani własną niemocą w sięgnięciu poza własny układ.

2 polubienia

Nie jestem aż tak zagoniona , żeby nie zauważyć błędu w wierszu , no chyba , że…
Czy tam nie powinno być Parsekow zamiast Persekow ? :stuck_out_tongue_winking_eye: czy nie ?

1 polubienie

Faktycznie literówkę klepnąłem…

1 polubienie

To wszystko ? Ani flaszki ani dziękuję? :sob::sob::sob:

1 polubienie

Jako artystka przecież do niedocenienia nawykła? Dziemkujem :wink:

1 polubienie

Niby tak , ciągle noszę ranę w sercu , że ktoś misia ze świnią pomylił :sob: Nic to , wybaczam i podziękowania przyjmuję, wolałam flaszkę , biere co dają :sob:

1 polubienie

I znów się coś napisało :stuck_out_tongue_winking_eye:

4 polubienia

Hahaha , odpuszczam, wyjścia nie miałam , tak mi głowę zmyłeś :sob:
Pierwej inaczej o mnie pisałeś :sob:

1 polubienie

Haha… to akurat nie do ciebie…Bardziej do naszego kraju raju… choć wiedziałem że tak pomyślisz :wink:

1 polubienie

Końcówka idealnie wtopiła się w sytuację, przyznaj ! pomijając Aniele, ja byłam inspiratorką nowego tworu :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Wprawdzie jesteś ze Śląska… ale nie byłaś inspiratorką żadnego nowo tworu… :wink:

1 polubienie

twór

1. «istota żywa»

2. «element przyrody nieożywionej, kosmosu»

3. «część lub składnik jakiegoś organu spełniający określone funkcje w organizmie żywym; też: guz, narośl itp.»

4. «wytwór pracy ludzkiej»

5. «o organizmie politycznym lub społecznym»

A syn to co? ( patrz punkt 1.) kiedyś mój seksapil był inspiracją przez duże I :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Pisz Reksiu koniecznie! Bardzo lubie poczytac:)

1 polubienie

Może ja?:grin:
Nie,nie…Kasia!

1 polubienie

Takie tam zaszłości ze starego pytamy. Dopiero teraz na blogu

Ja chcem bajki dla dorosłych.

2 polubienia

Kiedyś o garniaku opowiadanie napisałem

Chcesz to masz

2 polubienia