Faktycznie, az sie usmialam.
Ale muszę Cie rozczarowac przerabiaja na jakiegos. katalonskiego potworka .
Masz kurs obrazkowy
Ja zwykle robie faszerowanego podsmazona klasyką cebula, papryka, mielone i pieczarki. I zapieczone.
Mi lekka goryczka jarzyny nie przeszkadza, ale metoda na jej usuniecie jest pokrojenie w plasterki i przesypanie sola, zeby puscily sok.
Strony polki.pl o obróbce bakłażana po katalońsku piszą coś o sześciu osobach, ściąganiu skórki, jajkach i biciu śmietany.
Jako niezagorzały katolik i dla bezpieczeństwa tych pozostałych pięciu osób zrobię jutro klasyczne polskie gołąbki.
¡Viva Cataluña!
Zrolowanego naleśnika z odpowiednim nadzieniem można wsadzić sobie nawet do kieszeni, więc też się nadaje.
Jednak jakoś nie spotkałem się z ograniczeniami dostępności przepisów na naleśniki z nadzieniem.
Ja to tak sobie pomyślałam ( tak, kolego @ZiraaeL , od czasu do czasu mi się to zdarza, ze one, te Polki, to podpuche robia, ze niby forum dla doroslych, wiec ludzie zajrzą?
polki.pl to portal. Jak sama nazwa wskazuje kobiecy. Są tam nie tylko przepisy, ale też różne porady. Także zdrowotne. Stąd weryfikacja wieku. Polki.pl powinny jednak zastosować tę weryfikację na część stronu, a nie na całość.
Od początku. Miód turecki. czosnek z Polski, łosoś z Norwegii, pomidorki greckie, papryka portugalaska, cebulka i szczypiorek z Niemiec, papryka w proszku węgierska, a ser z Włoch. Przyprawy niewiadomego pochodzenia.
A wszystko to zapiekane w amerykańskim piekarniku napędzanym energią słoneczną.
nic obecnie nie można zrobić poprawnie politycznie
Nawet w starych skryptach byla mozliwosc ukrycia niektorych zawartości, uzależniając dostęp od rangi uzytkownika - ustawianej wg liczby wpisów lub widzimisię admina.
I moim zdaniem skuteczniejsze niz ten farmazon o pelnoletnosci.
Z tego wychodzi, że nawet klasycznego polskiego bigosu nie można poprawnie zrobić. Protestuję protestem głodowym, zmian się domagając. Może Trump tymi cłami coś wskóra
Odposcil ostatnio. Ciekawe na jak długo?
Jszcze z Chinami walczy.
Ale?
Swiat ma straszaka w postaci ekonomicznej bomby atomowej - ok. 30 do 33% dlugu publicznego USA jest w posiadaniu inwestorow zagranicznych. Wrzucenie tego na rynek?
Chiny maja 3%, wystarczy żeby uruchomic lawinę.