Nie mogę się doczekać
Zgadza się, ale nie tylko w Chinach.
Ja pier.dole
Gdzie wtedy było PiS? Ocalili by tych ludzi.
@Devil W Egipcie i innych gorących krajach, tylko młode kobiety wyglądały jędrnie. Z wiekiem skóra szybko się wysuszała i marszczyła…
Jak mi się skóra przesuszy albo sobie przypomnę. Zazwyczaj emolientowe hypoalergiczne. Z wszelkimi kremami jest tak, że skóra np. na dłoniach czy twarzy jest nawilżona dopóki się jej nie umyje. Może trzeba się balsamować po kąpieli i tylko na noc🤔
@birbant Np. w kulturach prekolumbijskich
Tak jest. To w ogóle temat rzeka.
@birbant Ciekawe skąd się biorą takie pomysły biorą? Taka chęć zmieniania natury…
Nie wiem.
W sumie to miałem na myśli Japonię
Ale i w Chinach było to samo.
W innych kulturach był kult długiej szyi kobiecej. Zakładano specjalne obręcze na szyję dziewczynkom, co przez lata wydłużało szyje.
Nie daj boże chciała by zdjąć coś takiego po latach, śmierć na miejscu. W jeszcze innych kulturach do ust ( warg) takie okrągłe ozdoby wsuwali sobie co niektóre ludy, uniemożliwiało to nawet jedzenie…
Ideał kobiety murzyńskiej niegdyś, -to; wary do piersi, piersi do war, a wary do kolan…
Dalej tak sie robi z ta szyja
A obrzezanie rytualne kobiet czy mezczyzn to problem nierozwiazywalny niczym kwadratura kola.
nie obrazajac właścicieli tatuazy? to czym one sa?
Kobieta powinna być jak Anna Dymna ze Znachora. Piękna, skromna i naturalna
Anna Dymna w ogóle piękną kobietą jest, jej makijaż i najmodniejsze ciuchy nie są potrzebne.
Takie się rodzą, jedna na tysiąc.
Potrafili sobie zeza zafundować dla mody!!