Bawimy się muzycznie ? Z dedykacjami… ! :D

To tez mozna robic w rozmaity sposob…
U nas jedynie robi sie to w sposób kretyński…
Ale najgorsze jest to ze praktycznie ma alternatywy.TVP kultura,jest kanalem prowadzonym bez entuzjazmu i bez przekonania,jakby ktos zlepil w jedno tysiac wydań"Pegaza"…
Niechciane dziecko?

1 polubienie

Wysoka kultura nadal jest niedostepna dla ogółu.
Dlaczego w TV nie ma koncertów orkiestr?
Transmisji oper, teatrów?
Promocji dobrej książki? Wartościowej muzyki?
Tego wcale nie przybyło. A te co są nie mają więcej miejsc…

2 polubienia

Bo u nas nie ma…BBC-4 :slightly_smiling_face:
Kazdego tygodnia,sa transmisje koncertow w całosci.Od Mc Cartneya po 4 pory roku,ze sie powolam na ostatnie…
Natomiast programy filmowe na tematy historyczne lub przyrodnicze,sa i tak poza naszym zasiegiem,wiec po prostu ciesze sie ze moge to oglądać i marzeniemi o polskim odpowiedniku,nie zawracam sobie juz głowy…
Widac u nas muszą pojawiac sie internetowi pajace aby w ogóle był temat…
Brakuje indywidualności,brakuje autorytetow…
Ale tez wymagania spoleczenstwa zeszly na psy i sprowadzaja sie do poziomu tv śniadaniowej…A bywa,jak w przypadku kabaretow,jeszcze gorzej…

2 polubienia

Podpisuję się rękami i nogami.

2 polubienia

To nie TV na się dopasowywać.
To społeczeństwo, ponoć coraz lepiej wyedukowane (90% z maturą, 50% po studiach) ma równać w górę…

2 polubienia

Przyklady:
Ci dwaj co prowadzili Sondę bodaj…Zgineli w wypadku i okazalo sie ze byli niezastapieni…
Olgierd Budrewicz i jego Klub 6 kontynentow…Poki byl Tonick Halik i Oranżada Dzikowska,bylo fajnie…Ale teraz to mamy chyba jedynie Cejrowskiego…
Pan Janicki i Stare kino…Teraz,kosmiczna dziura…
Pan Kaczyński i jego entuzjastyczne programy z muzą klasyczną…Dzisiaj nie ma nawet prób podążania tym tropem…
O muzyce w tym kraju,czesto ciekawie a niekiedy wrecz wspaniale,bywalo w radiu.Dawno temu…W tv,nigdy choć indywidualnosci nie brakowało…Osobny temat…
Czy w ogóle jest ktoś kogo kiedys bede tak wspominal?Moze Torbicka czy Raczek,jesli zostac przy filmie…Inni juz nie zyja a oni sami chyba tv nie lubią.I ja sie im nie dziwie…

2 polubienia

Kuzynki mojej mamy, bliźniaczki zawarły znajomość z panem Budrewiczem w czasie Powstania Warszawskiego i chyba wtedy jedną z nich łączyło coś więcej z młodym Olgierdem, niż koleżeństwo. Tak mi opowiadała mama i jej inna kuzynka.

1 polubienie

Ten program mial taką “siłę razenia” ze do dzisiaj,po pół wieku,uważam go za kluczowe wydarzenie w moim poznawaniu świata.
Plus angielski,genialny serial dokumentalny,“Świat który nie może zaginąć”.

1 polubienie

Sondę prowadzili Ździsław Kamiński i Kurek, którego imienia nie mogę sobie teraz przypomnieć.

1 polubienie

@collins02 Przypomniałem sobie! Andrzej Kurek! :grinning:

1 polubienie

Tak,zgadza sie:))
A Janicki byl Stanislaw,bo nad tym sie chwilowo głowiłem :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Stare sklerotyki dwa my som… :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Ludzie z pasją by się znaleźli.
Tylko że nie oszukujmy się. Oglądalność takich programów nie będzie wysoka.
Więc wartościowe rzeczy wylatują z TV na rzecz papki dla mas.
Internet był jakąs szansą dla wartościowych rzeczy ale… te same mechanizmy zabijają w nim wysoką kulturę. Rzeczy wartościowe giną w zalewie chłamu…

1 polubienie

Zawsze sie buntuje przeciwko słowu,“stare” :rofl:

2 polubienia

Jak sie ludzi oswaja z disco polo,jesli sie masowo pozbywa autorytetów oraz ludzi ktorych"kamera kocha",jesli kwitnie zupelnie nieczytelne kolesiostwo albo co gorsza,weryfikuje sie pod wzgledem politycznym to…mozna sobie wszelkie pretensje co do jakosci,po prostu,odpuścić…

2 polubienia

Tylko jakos dziwnie nie rowna…

1 polubienie

A będzie gorzej.
To poniżej to dowcip ale pokazuje w którą stronę zmierza młode pokolenie…

3 polubienia

Dziekuje bardzo :smiley: @benasek

2 polubienia

No niestety…

Czemu dla mnie akurat taka piosenka :slight_smile: xd