To znaczy, że sezon ogórkowy na pytamy trwa 12 miesięcy
Dobra, co mnie to, jak lubicie to sobie piszcie.
Za Nefretete teraz robisz?
Dobrze się trzyma w tym sarkofagu
Nieźle wtedy konserwowali.
A dziś tyle zabiegów, kosmetyków i gówno z tego jest.
widzisz. cos kolegom podpadlas…
moze zmien makijaz?
prezesowi czy kotu?
koty nie wybieraly - jednego ze schronu, a drugiego z ulicy ochroniarze zgarneli.
I dobrze, ja lubię podpadać
No to już jest chyba oczywiste że jeżeli nie lgbt(według was) to gender to ideologia xd
Mnie już nic nie zdziwi. Ale skoro suweren chciał takiego rządu i prezydenta, to niech się dzieje wola ludu, nieprawdaż? Na tym polega demokracja. Suweren zadecydował, suweren będzie pił piwo, którego sobie nawarzył.
Nie mozesz choc raz napisac cos od siebie?
Ciagle musze czytac jakies artykuly ktorych normalnie unikam…
I do tego jeszcze tv trwam…Zeby bylo razniej w kupie popsioczyć?
Nie bede tego czytal bo nie uznaje takich ministerstw.Klasyczny bękart socjalistycznej myśli od wtrącania sie we wszystko to,od czego panstwo powinno byc jak najdalej.
Natomiast jesli tam jest o przemocy,powinno to regulowac prawo i basta.Kazda przemoc lub grozba karalna powinna byc bezwzglednie karana bez jakiejkolwiek alternatywy!
A przemoc w rodzinie własnie jako przejaw antyrodzinny,w szczególności.No chyba ze dryfujemy w strone islamskiego zbydlęcenia…
Tu polecilbym wspaniała ksiazke pisarza afgańskiego,Atiqua Rahimiergo laureata Nagrody Goncourtów,“Kamień cierpliwosci” a skoorvieli akceptujących przemoc wobec kobiet,zmusilbym do przeczytania.O ile na damskim bokserze robi cokolwiek jeszcze wrazenie…
To “gender” w gebach jednych,robi to samo kretynskie wrazenie jak"faszyści" w gebach tych"drugich".Wrecz symbole głupoty.
O jakim Ty prawie w Polsce piszesz?
O tekim jakie powinno funkcjonowac.Trwale i bez prawa zmian w zaleznosci od zmian we władzach.
Min. dlatego nie jestem demokratą.
Prawo chcesz czy nie sie zmienia. Wazne, zeby te zmiany byly spójne i logiczne. A nie koniunkturalne, bo np. trzy w jednym zerro (minister, prokurator i posel) lekarzy nie lubi. Czyzby trauma z dziecinstwa, bo matka dentystka a ojciec lekarz dyrektor?
Tak naprawde to polskie prawo przypomina starego czlowieka po kilkudziesieciu operacjach kosmetycznych, wszystkich nieudanych.
@okonek Tak sobie czytam, myślę… Nic tylko być w “tej kaście” i prawo stanowić, bo to realna władza jest…,Hej!
Kasta stanowiąca prawo?
Czyli kto? Teoretycznie sa to posłowie i senatorzy. Zawezajac poslowie PiS i przybudówek, w praktyce? Prezes i jego kolko rozancowe. Albo nawet prezes jest tylko marionetka? A decyzje zapadaja gdzies miedzy Toruniem, Jasna Gora i Krakowem?
@okonek Chodziło mi o prawników… Oni stanowią prawo i jego interpretację… Na podstawie ustanawianych przez siebie przepisów decydują o ludzkim losie…
Problem w tym, ze wśród stanowiacych prawo prawnikow jest jak na lekarstwo, demokrarycznie wybrani przedstawiciele “suwerena” maja nawet klopoty ze zrozumirniem kodeksu drogowego, w którym grzebia z zacieciem godnym lepszej sprawy. Co do interpretacji prawa? Prokuratura poza krotkim okresem kiedy istnial urzad prokuratora generalnego (zlikwidowany wraz z dojsciem PiS do władzy, kiedy funkcje znow przejął minister hmmm? sprawiedliwosci) nigdy nie byla niezalezna. Policja w trakcie dochodzen praktycznie nie jest kontrolowana, nie ma czegos co wystepuje w cywilizowanym swiecie czyli sedziego sledczego. Sady powszechne sa takie jakie sa - sedzia wyrokuje na podstawie dostarczonych dowodow i w ramach obowiazujacych kodeksow - tu patrz punkt 1. i 2.
Wyzsze instancje sa upolitycznione do granic możliwości, albo nawet bardziej - stad problemy w UE.
Adwokaci? Wypowiadać sie nie bede, ich rola to obrona i jak znajda dziury w prawie, o co trudno nie jest to je wykorzystaja. Jesli chodzi o etyke zawodowa? Roznie z tym bywa u wszystkich prawnikow, a ogólne brak poszanowania prawa dotyczy nie tylko spoleczenstwa w ogóle, “kasty” tez nie sa od tego wolne.
Czy warto byc prawnikiem? Konkurencja do koryta duza, a zeswinic sie latwo.
Ta doslowność przy braku jezyka ciała mnie kiedys WY-KOŃ-CZY.
No przeciez to jest chyba oczywiste.
Prawo jak wszystko,podlega ewolucji ale nie moze byc tak ze przychodzi nowa ekipa i wywraca wszystko do góry nogami! Kazdy,nawet ich zwolennik,powinien widziec w tym złosliwość oraz pokazywanie kto tu rządzi.Najczesciej na potrzeby danego elektoratu ktory o prawie najczesciej nie ma pojecia ale lubi jak sie pokazuje wała tym ktorych nie akceptował.
Taki proces przy takich argumentach,uważam za kryminał!