Będzie można bić kobiety?

To znaczy, że sezon ogórkowy na pytamy trwa 12 miesięcy :rofl:
Dobra, co mnie to, jak lubicie to sobie piszcie.

2 polubienia

Za Nefretete teraz robisz? :thinking:

1 polubienie

Dobrze się trzyma w tym sarkofagu :rofl:

2 polubienia

Nieźle wtedy konserwowali.

3 polubienia

A dziś tyle zabiegów, kosmetyków i gówno z tego jest.

widzisz. cos kolegom podpadlas…
moze zmien makijaz?

1 polubienie

prezesowi czy kotu?
koty nie wybieraly - jednego ze schronu, a drugiego z ulicy ochroniarze zgarneli.

1 polubienie

@birbant jaka tam tete, mam fajne obrazki, to se zmieniam

3 polubienia

I dobrze, ja lubię podpadać :crazy_face:

1 polubienie

No to już jest chyba oczywiste że jeżeli nie lgbt(według was) to gender to ideologia xd

Mnie już nic nie zdziwi. Ale skoro suweren chciał takiego rządu i prezydenta, to niech się dzieje wola ludu, nieprawdaż? Na tym polega demokracja. Suweren zadecydował, suweren będzie pił piwo, którego sobie nawarzył. :wink:

4 polubienia

Nie mozesz choc raz napisac cos od siebie?
Ciagle musze czytac jakies artykuly ktorych normalnie unikam…
I do tego jeszcze tv trwam…Zeby bylo razniej w kupie popsioczyć?
Nie bede tego czytal bo nie uznaje takich ministerstw.Klasyczny bękart socjalistycznej myśli od wtrącania sie we wszystko to,od czego panstwo powinno byc jak najdalej.
Natomiast jesli tam jest o przemocy,powinno to regulowac prawo i basta.Kazda przemoc lub grozba karalna powinna byc bezwzglednie karana bez jakiejkolwiek alternatywy!
A przemoc w rodzinie własnie jako przejaw antyrodzinny,w szczególności.No chyba ze dryfujemy w strone islamskiego zbydlęcenia…
Tu polecilbym wspaniała ksiazke pisarza afgańskiego,Atiqua Rahimiergo laureata Nagrody Goncourtów,“Kamień cierpliwosci” a skoorvieli akceptujących przemoc wobec kobiet,zmusilbym do przeczytania.O ile na damskim bokserze robi cokolwiek jeszcze wrazenie…
To “gender” w gebach jednych,robi to samo kretynskie wrazenie jak"faszyści" w gebach tych"drugich".Wrecz symbole głupoty.

2 polubienia

O jakim Ty prawie w Polsce piszesz?

O tekim jakie powinno funkcjonowac.Trwale i bez prawa zmian w zaleznosci od zmian we władzach.
Min. dlatego nie jestem demokratą.

1 polubienie

Prawo chcesz czy nie sie zmienia. Wazne, zeby te zmiany byly spójne i logiczne. A nie koniunkturalne, bo np. trzy w jednym zerro (minister, prokurator i posel) lekarzy nie lubi. Czyzby trauma z dziecinstwa, bo matka dentystka a ojciec lekarz dyrektor?
Tak naprawde to polskie prawo przypomina starego czlowieka po kilkudziesieciu operacjach kosmetycznych, wszystkich nieudanych.

3 polubienia

@okonek Tak sobie czytam, myślę… Nic tylko być w “tej kaście” i prawo stanowić, bo to realna władza jest…,Hej!

2 polubienia

Kasta stanowiąca prawo?
Czyli kto? Teoretycznie sa to posłowie i senatorzy. Zawezajac poslowie PiS i przybudówek, w praktyce? Prezes i jego kolko rozancowe. Albo nawet prezes jest tylko marionetka? A decyzje zapadaja gdzies miedzy Toruniem, Jasna Gora i Krakowem?

1 polubienie

@okonek Chodziło mi o prawników… Oni stanowią prawo i jego interpretację… Na podstawie ustanawianych przez siebie przepisów decydują o ludzkim losie…

Problem w tym, ze wśród stanowiacych prawo prawnikow jest jak na lekarstwo, demokrarycznie wybrani przedstawiciele “suwerena” maja nawet klopoty ze zrozumirniem kodeksu drogowego, w którym grzebia z zacieciem godnym lepszej sprawy. Co do interpretacji prawa? Prokuratura poza krotkim okresem kiedy istnial urzad prokuratora generalnego (zlikwidowany wraz z dojsciem PiS do władzy, kiedy funkcje znow przejął minister hmmm? sprawiedliwosci) nigdy nie byla niezalezna. Policja w trakcie dochodzen praktycznie nie jest kontrolowana, nie ma czegos co wystepuje w cywilizowanym swiecie czyli sedziego sledczego. Sady powszechne sa takie jakie sa - sedzia wyrokuje na podstawie dostarczonych dowodow i w ramach obowiazujacych kodeksow - tu patrz punkt 1. i 2.
Wyzsze instancje sa upolitycznione do granic możliwości, albo nawet bardziej - stad problemy w UE.
Adwokaci? Wypowiadać sie nie bede, ich rola to obrona i jak znajda dziury w prawie, o co trudno nie jest to je wykorzystaja. Jesli chodzi o etyke zawodowa? Roznie z tym bywa u wszystkich prawnikow, a ogólne brak poszanowania prawa dotyczy nie tylko spoleczenstwa w ogóle, “kasty” tez nie sa od tego wolne.
Czy warto byc prawnikiem? Konkurencja do koryta duza, a zeswinic sie latwo.

2 polubienia

Ta doslowność przy braku jezyka ciała mnie kiedys WY-KOŃ-CZY.
No przeciez to jest chyba oczywiste.
Prawo jak wszystko,podlega ewolucji ale nie moze byc tak ze przychodzi nowa ekipa i wywraca wszystko do góry nogami! Kazdy,nawet ich zwolennik,powinien widziec w tym złosliwość oraz pokazywanie kto tu rządzi.Najczesciej na potrzeby danego elektoratu ktory o prawie najczesciej nie ma pojecia ale lubi jak sie pokazuje wała tym ktorych nie akceptował.
Taki proces przy takich argumentach,uważam za kryminał!

1 polubienie