Miłej lektury życzę
Kuźwa, pokażcie mi jedną choć decyzje personalną PiSu, która jest racjonalna i akceptowana przez wszystkich bez zastrzeżeń!
i poszły kuźwa radiowce… w kukurydzę…
Nie wierze, że to się dzieje. Oni mają tych trzech, czterech dyżurnych matołków, których można rzucić gdziekolwiek, byle skompromitować to czym się zajmują.
Nie można nie przyjąć wariantu, że PIS to wroga agentura… i w dodatku perfekcyjnie działająca… Wszyscy myślą, że to idioci… a to wróg niszczący każdy przejaw tego państwa
…choć to bardzo gorzki plus…
A radio to taka fajna sprawa… ja się w tym zakochałem. Gram już w dwóch ![]()
Radio jest delikatne i intymne. Wchodzi do nas, kiedy obieramy ziemniaki lub jedziemy autem. Radio jest mieszkańcem naszego domu…
A oni chcą żeby taki chochoł propagandowy… właził nam z buciorami do naszej intymności…
Mów do mnie jeszcze…
Przeciez to był moj zawód…Moja pasja…Moich 11 lat zycia…
Co ja bym zrobił dzisiaj?
Strzelałbym?
Moze to dobrze ze tego nie doczekalem…Moja rodzina by tego nie zniosła.
Najgorsze, że tego nei można zmienić. Normalne radio można. Nie słuchasz, nie ma z czego żyć… zmienia się albo pada. Oni na potęgę łupią naród, żeby sobie zabawkę dla idioty sprawić.
Na szczęście monopole medialne się skończyły. Trójka zrównana z ziemią… Radia lokalne stały się pośmiewiskiem. Jest internet, satelity, media… to już nie ten czas.
W zeszłym sezonie nie wpuściłem regionalnej telewizji na prosty materiał. Odmówiłem, bo to wstyd… a poza tym nie chciałbym usłyszeć, że rząd mi pomaga w pracy…
Teraz to Ty bardziej siedzisz w tym niż ja potrafie to sobie wyobrazić…
Dla mnie radio stracilo swą magie wraz z wejsciem internetu…Cos pękło,cos sie zmieniło…Relacje ze sluchaczem juz nie byly dnia codziennego,“o tej samej porze” i z tym samym glosem,z jego muzyką…20 lat temu wszystko zepsula amerykanizacja z przekletymi playlistami…
Dzisiaj tych diabłów niszczacych wszelkie przejawy myslenia a co za tym idzie,indywidualnosci,jest ze 2-3 razy wiecej…
Jak mam zly nastroj to,prawde mowiac,nie wierze ze za życia doczekam powrotu do normalnosci…
Jak to kiedys mawiano,las płonie szybko,odrasta bardzo powoli… ![]()
Ja w jednym mam live i mówię dużo, gram co zechcę, lub co przygotowałem jako temat audycji. W drugim radiu głównie gram na żywo z przejściami, odzywając się sporadycznie…
Ale teraz radio sięga inaczej. Ma stały kontakt na czatach, facebookach…nie przez telefon, nie listownie… od razu.
Tak…Zalążek tego mialem juz kiedys choc to bylo bardzo kulawe…Potem sluchalem Trojki z zazdroscią bo ten natychmiastowy kontakt,bardzo kręcił…
Ja mialem tylko telefony…Ale tez urocze telefonistki i sam kontakt dla chcącego,tez nie byl niczym gorszym.Troche biegania,troche pisania…Teraz sie siedzi i ma sie wszystko na ekranie.Ot,róznica ![]()
I ogólnie,spokojniej bylo.Przez te wszystkie lata,nie przypominam sobie ŻADNYCH politycznych emocji.Mimo iz w radiu bywal Korwin.Kontra pani Łybacka…
Moze i na tym ta tesknota polega? ![]()
Nasze radio regionalne, po przejęciu przez pis… zwolniło cały dział internetowy i public relations… Uznali, że w radiu ludzie od strony i facebooka są zbędni.
Efekt? Brak słuchaczy… Martwa witryna radia. Kiedyś ludzie wchodzili posłuchać jak czegoś nie mogli na żywo lub chcieli powtórzyć… teraz nic prawie nie ma na stronie w archiwum. Totalna amatorka, I dlatego są media publiczne skazane na zagładę. Może je uratują przed upadkiem…ale podnieść, to się nie podniosą
Koszmar…wszedzie to samo…
Im dluzej o tym myśle,tym bardziej widze ze to musi byc jakis koszmar dla ludzi ktorzy pół zycia poswięcili dla radia…
Ciekawe kiedy Sznuka wywalą z tv…Za przyzwoitość przecież… ![]()
Wiesz kto jest szefową tv Poznan?
Nawieksza miernota,popychadlo z czasow Radia Merkury,za moich lat…Pani Ł.Tatuś zadziałal…Mimo iz niby inne czasy…Ale komuchy lubia farbowac sie na pisowsko…
Kto jako jedyny ostal sie w stacjach komercyjnych z moich lat?Nikt…
Aaaa…Przepraszam…Jest taka dziewoja,wieczna pogodynka od 25 lat…Scenariusz ten sam…Tatuś byly esbek…
Nie lubie tak pisac ale to forum to getto i nic na zewnatrz nie wyjdzie…
Oficjalnie kazdy moze to poczytac nie logujac sie.
Ale to co piszesz to norma. Wiekszosc I sekretarzy roznych poziomow to sie w latach 90 zabijalo, ktory bedzie niosl baldachim na procesji w Boze Cialo
.
A zamiast grubej kreski to w Polsce tamtych lat przydalaby się porzadna dekomunizacja. Tylko, ze PRL w przeciwienstwie do DDR nie miala wsparcia w postaci bogatego brata jakim byla RFN.
Potem niestety gore wzial homo soviericus zaskoczny, ze w wymarzonym kapitalizmie trzeba pracowac.
![]()
Aaaaa…Juz dawno tak nie ryknąłem o świcie jak po tym Twoim “baldachimie” ![]()
Bez jaj…Nie ma takiej.Jest dokladnie na odwrót.Arogancja władzy siega zenitu a decyzje takie jak ta,mają w sobie znamiona czystej prowokacji…Kim jest ten pajac?Nikim!Medialnym zerem…Dnem bez oblicza,pustakiem bez jednego sensownego zdania w swoim cv.
Dlaczego wiec pnie sie w górę?
Pytanie retoryczne,prawda?
Szkoda mi tych niepowtarzalnych minut o świcie by sie nakręcać z powodu kogoś kto nie zasluguje nawet na sekundy uwagi…
Edit…
Teraz dopiero zauważyłem…Gosiewska wice szefem…To juz jest czysty stalinizm…
Będzie audycja o carycy?
O carycy i Targowicy ![]()
![]()
![]()