Nie.Nigdy nie oglądałem muzyki dłużej niż pół godziny a w latach 80-tych,gromadziłem płyty,potem cd. I imprezowałem ile się dało…A już czas 87-90 to jedna,wielka impreza.Muzyka w 100% z płyt i kaset…
I raczej rzadko była to muzyka z lat 80-tych.
Owszem…Mick Jagger,Stonesi,Basia,Tina Turner czy Joe Cocker…Ale popularnych wówczas Johnny Hates Jazz słuchali tylko nieliczni i to raczej po paru drinkach ![]()
Jeśli już to U2,Simple Minds,Waterboys[!]..Wielkim hitem były wówczas płyty Vaya Con Dios,co wprowadzało nas już raczej w lata 90-te.Plus dziewczyny:Suzanne Vega,Tanita Tikaram,Sade…
No ok. Było tego trochę ale i tak wracaliśmy do starszej muzy a Guns And Roses to raczej przerywnik… ![]()
Bardziej chodzi mi o fakt zamknięcia kanałów w MTV które nadawały tylko muzykę, a nie jakieś bigbrodery czy inne badziewia. Pozostało tylko główne MTV pełne tego gó…wna ![]()
Teraz pozostał mi tylko Tidal ![]()
Nawet nie wiem o czym mówisz a już zupełnie nie rozumiem co w tych rozważaniach robi to goovno"big brother".
Przede wszystkim zgrzeszyłem nie dodając do poprzedniego wpisu,Dire Straits i dobrych na wszystko,Pink Floyd ![]()
Nie żałuję, bo podobnie jak @collins02 nie oglądałem tego goowna ![]()
Jakoś tak było że zerkanie na wideotekę K.Szewczyka,wystarczało…Czasem odkrywał coś fajnego.To jemu zawdzięczam poznanie 38 Special…
I bardziej bawił niż wnerwiał…A bzdur nie brakowało! Tudzież wypadów na chyba obce mu terytoria ![]()
Cytuję:
- “O ile ja znam się na metalu…”
I chwilę potem The Final Countdown ,Europe
Tak. To była moja młodość.
MTV samo się zabiło przekładając gówna celebryckie ponad muzykę
Nie. Kiedys tam, dawno, nasze drogi sie rozeszly.
Za obopolna zgodą?
Kiedyś,chyba w prapoczątkach,widziałem tam fragmenty The Song Remains the Same,Led Zeppelin…I nigdy potem.
Dzisiaj mogę powiedzieć że angielski Top Of The Pops,był ciekawszy.Wtedy jednak to do nas nie docierało…
Mtv dzialalo od 1981, nasz pierwszy kontakt z tym zjawiskiem byl w polowie lat 80. Wraz z pierwszymi video (docieraly kasety z tym co ciekawsze) , antenami satelitarnymi itp.
Polska telewizja i radio tracily monopol, a swiat po tamtej stronie wydawal sie byc bardziej kolorowy?
Był ![]()
![]()
![]()
Nie, bo jeśli już słuchałem muzyki w telewizji muzycznych, to na innych kanałach. Tematyczne kanały MTV i tak przez większość czasu posiadania satelity
były u mnie niedostępne, bo znajdowały się w droższych pakietach, podczas gdy większość pozostych telewizji muzycznych jest za darmo lub w tańszych pakietach.
Dodam, że moim zdaniem w dzisiejszych czasach chyba lepsza muzyka jest w radiu ![]()
Wszystko to prawda a w dodatku czas ten to rosnąca w siłę domena Michaela Jacksona oraz tzw. wideoklipów w ogóle…
Zazwyczaj rozwój polega na tym że ktoś/coś traci monopol a w to miejsce pojawia się WYBÓR.I w mediach tak było.A nawet do pewnego stopnia,jest dalej.
Gorzej już np. ze sklepami.Wszystko raczej znika i w zamian nie pojawia się nic…
Dość że choć normalne jaka mogę kupić na rynku…
Za czym? Na Mtv?
Nawet juz nie pamietalsm.ze cis takuego istnieje? Istniało? Nie wiem,