Będziecie tęsknić?

Nie.Nigdy nie oglądałem muzyki dłużej niż pół godziny a w latach 80-tych,gromadziłem płyty,potem cd. I imprezowałem ile się dało…A już czas 87-90 to jedna,wielka impreza.Muzyka w 100% z płyt i kaset…
I raczej rzadko była to muzyka z lat 80-tych.
Owszem…Mick Jagger,Stonesi,Basia,Tina Turner czy Joe Cocker…Ale popularnych wówczas Johnny Hates Jazz słuchali tylko nieliczni i to raczej po paru drinkach :innocent:
Jeśli już to U2,Simple Minds,Waterboys[!]..Wielkim hitem były wówczas płyty Vaya Con Dios,co wprowadzało nas już raczej w lata 90-te.Plus dziewczyny:Suzanne Vega,Tanita Tikaram,Sade…
No ok. Było tego trochę ale i tak wracaliśmy do starszej muzy a Guns And Roses to raczej przerywnik… :laughing:

1 polubienie

Bardziej chodzi mi o fakt zamknięcia kanałów w MTV które nadawały tylko muzykę, a nie jakieś bigbrodery czy inne badziewia. Pozostało tylko główne MTV pełne tego gó…wna :sleepy_face:
Teraz pozostał mi tylko Tidal :face_with_head_bandage:

1 polubienie

Nawet nie wiem o czym mówisz a już zupełnie nie rozumiem co w tych rozważaniach robi to goovno"big brother".
Przede wszystkim zgrzeszyłem nie dodając do poprzedniego wpisu,Dire Straits i dobrych na wszystko,Pink Floyd :innocent:

1 polubienie

Nie żałuję, bo podobnie jak @collins02 nie oglądałem tego goowna :slight_smile:

5 polubień

Jakoś tak było że zerkanie na wideotekę K.Szewczyka,wystarczało…Czasem odkrywał coś fajnego.To jemu zawdzięczam poznanie 38 Special…
I bardziej bawił niż wnerwiał…A bzdur nie brakowało! Tudzież wypadów na chyba obce mu terytoria :rofl:
Cytuję:

• “O ile ja znam się na metalu…”
    I chwilę potem The Final Countdown ,Europe :laughing:
3 polubienia

Tak. To była moja młodość.

MTV samo się zabiło przekładając gówna celebryckie ponad muzykę

2 polubienia

Nie. Kiedys tam, dawno, nasze drogi sie rozeszly.
Za obopolna zgodą?

2 polubienia

Kiedyś,chyba w prapoczątkach,widziałem tam fragmenty The Song Remains the Same,Led Zeppelin…I nigdy potem.
Dzisiaj mogę powiedzieć że angielski Top Of The Pops,był ciekawszy.Wtedy jednak to do nas nie docierało…

1 polubienie

Mtv dzialalo od 1981, nasz pierwszy kontakt z tym zjawiskiem byl w polowie lat 80. Wraz z pierwszymi video (docieraly kasety z tym co ciekawsze) , antenami satelitarnymi itp.
Polska telewizja i radio tracily monopol, a swiat po tamtej stronie wydawal sie byc bardziej kolorowy?
Był :wink::melting_face::rofl:

1 polubienie

Nie, bo jeśli już słuchałem muzyki w telewizji muzycznych, to na innych kanałach. Tematyczne kanały MTV i tak przez większość czasu posiadania satelity :satellite_antenna: były u mnie niedostępne, bo znajdowały się w droższych pakietach, podczas gdy większość pozostych telewizji muzycznych jest za darmo lub w tańszych pakietach.

Dodam, że moim zdaniem w dzisiejszych czasach chyba lepsza muzyka jest w radiu :radio:

1 polubienie

Wszystko to prawda a w dodatku czas ten to rosnąca w siłę domena Michaela Jacksona oraz tzw. wideoklipów w ogóle…
Zazwyczaj rozwój polega na tym że ktoś/coś traci monopol a w to miejsce pojawia się WYBÓR.I w mediach tak było.A nawet do pewnego stopnia,jest dalej.
Gorzej już np. ze sklepami.Wszystko raczej znika i w zamian nie pojawia się nic…
Dość że choć normalne jaka mogę kupić na rynku…

Za czym? Na Mtv?
Nawet juz nie pamietalsm.ze cis takuego istnieje? Istniało? Nie wiem,

2 polubienia