Trzeba rewolucji.
Dziś doświadczyłem bałaganu w służbie zdrowia - przychodnia i szpital. Trzeba mieć końskie zdrowie by to ogarnąć. Biurokracja puchnie, latanie po pokojach i piętrach działa leczniczo. Moja rodzinna po 2 szczepieniach leży z covidem
@kaziu ale wiesz co jest dziwne? w małych miasteczkach wszystko działa oki.
Niezupełnie tak działa. Było naobiecywane a kasa się gdzieś upłynniła. Zamiast inwestycji mamy likwidacje. Ostatnia biblioteka publiczna poszła na żłobek. Robimy masę remontów w szkołach, szpitalach w trybie oszczędnym. Ludzie wyszli na ulice jak górze się zamarzyła likwidacja ostatniego kina i teatru, po zakupie kilku aut terenowych z górnej półki na potrzeby urzędników. Kilka rond, obwodnic, ścieżek rowerowych czy chodników porobili z wsparcia UE, przy podwyżkach podatków w regionie, ulice, drogi z lat 50 mało modernizowane, i łata w łacie. Miasto obecnie jest zakorkowane. W sezonie będzie szok. Prywaciarze padają po kolei. Miały być linie PKP czy autobusów - nie ma prócz przyśpieszonych do Warszawy
Zależy kto jest burmistrzem czy wójtem. Jeśli on z PO to nie ma nic, żadnej pomocy do samorządów, ale jak z PIS to samorząd ma raj - kasa jest na wszystko
@kaziu Szkoły no wiem często nie potrzeba aż tyle kasy inwestować Ale Kino i Teatr to z natury własność komercyjna i co ma do tego państwo czy samorząd? U mnie też miały być autobusy a mam busa na wsi 2x dziennie… bo kierowca zjeżdza na obiad. A autobusy własnie busy zabiły i tu znów problem ekonomii. Bus staje pod moim oknem i wsiadają do niego 2-3 osoby.
To kino i teatr powstało w prywatnym czynie społecznym wszystkich mieszkańców i zakładów pracy z regionu, podobnie było z szkołami na 1000 lecie. Oni dawali swój wolny czas po pracy by coś było, podobnie z basenem, wiaty autobusowe itd. Ludzie teraz walczą o dworzec kolejowy i autobusowy z posłami, na które czekają dawni użytkownicy spółek z.o.o. Las ogólnie miejski do wycinki bo deweloperzy czekają. Jeziora, stawy podobnie. Miasta będą przechowalnią / hotelami / dla ludzi bez inwestycji jak ktoś tego nie zatrzyma. Walczymy niby o zwierzęta, przyrodę, ekologię itd a prostych problemów wokół siebie nie rozwiązujemy
Fakt, PiS gnije od środka, ale opozycja też, niestety. Na Hołownię głosować? PO, to już przeszłość.
Na Hołownię? stary to PIS+
Tak tylko napisałem. Z kpiną.
oki zawiesiłem się
Mnie też zaczyna zawieszać. Pfizera dziś miałem.
a masz już wifi?
Tak. Mam.