Spurek szuka sponsora?
Po przeczytaniu całego artykułu, zgadzam się z nią.
A czy az trzeba unijnej dyrektywy, zeby dany kraj ratyfikowal konwencje?
Zreszta o ile dobrze pamietam to PiS cos juz kombinowl, zeby ja wypowiedziec, ale czym sie skonczylo?
Co prawda ja siedze w kraju gdzie przemoc domowa i przestepstwa na tle seksualnym do niedawna byly co najmniej tolerowane (ot “kultura macho”), wiec problem rozwiazuje sie jednym cieciem, nie ogladajac sie na UE - zmiany kwalifikacji czynow i drastyczne podniesienie kar - i idzie za tym rzeczywista ochrona ofiar. Na tyle na ile ofiary czasem pozwola, bo przestawienie trybu myslenia to nie papierek, a dluzszy proces.
A kladac na szali nowe pomysly legislacyjne w sprawie kobiet i wypowiedzi ministrow to jeden pusty w sumie gest (jak i gdzie takiego wyeksmitujesz?) to jest duzo?
W każdym razie, w tym przypadku, rację baba ma.
Fakt, a ogolnie to ta cala Ursula taka jakas - niby jest, ale jej nie ma…
Jest, jest. Działa bez pchania się na afisz.
Mozna i tak.
Ale czasem przydaloby sie mocniej tupnac nogą.
Od tupania nóżkami, mamy PiS…
Rozumiejąc merytorykę wypowiedzi europosłanki Spurek, nie rozumiem jej żądań.
Z jednej strony PiS odcina się od ustaleń KE, twierdząc, że są niezgodne z Konstytucją RP, z drugiej strony domaga się ogólnoeuropejskich regulacji.
.zjeść ciastko i mieć ciastko.
A to już jest inna sprawa. Chodzi o samą ideę.
To ja w takim razie wnoszę o wprowadzenie Międzynarodowego Dnia Eliminacji Przemocy Wobec Mężczyzn.
.NATYCHMIAST !!!
O i masz moje poparcie!
A poza tym od Spurek za wiele nie wymagajmy…
Chyba kaja godek coś jej dosypała.
Ale prezes ma brzydkie buty i w dodatku nie do pary
Bo to powinno byc “przemoc domowa” bo zaraz LGBT wrzask podniesie, ze dyskryminacja. Bo dzieci to wiadomo jak ryby, glosu nie maja.
A da się wymagać od niej cokolwiek?