O tak, to przepiękne wspomnienia. Mam takich wielką ilość. Trzymają mnie przy życiu…
nie marudz
jak sie zyje pod kolem polarnym?
weki to rodzinna tradycja. ale jak to przechować? za cieplo
Na razie to ledwo człowiek się rusza. Jutro chyba nic nie zjem
Moja żona byla przerażona ale ja dziarsko,zgrzalem sobie 10 miesieczne kielbasy,prosto ze wsi,podlewając to obficie jakąs zupą która znalazłem w narozniku zamrazarki
To byla chyba jakas wariacja na temat “jarzynowej”
Grunt ze wspaniale i pikantne!
No cóż, “freezer burned hamburger” to nie mit, to rzeczywiste jedzenie. Też zamrażalnika się nie boję
Kiedy w sierpniu bylem w domu,znalazłem tam taka fasolke po bretońsku ze mi oczy z orbit wychodzily…
Czy to moze jest tak ze niektorym potrawom potrzeba czasu???
Nie znam sie ale bylbym w stanie uwierzyć
W przypadku bigosu na 100%.
Fasolke to tez
lubie
Pozywna jest
W tym roku miałem bigos bez mięsa. Z tofu Dobry był
W młodości jedliśmy weka babci ponad 25 letnie i konserwy z ZSRR równie stare
Po przedawkowaniu Królewskiego piwa (tego starego w 80 latach) udekorowałem ulubione kwiatki mojej babci rzygając z pięterka - rosły po tym jak wściekłe
Jakiś czas temu mój pies (suka) rottweiler zjadła wyrzucone na kompost owoce z nalewki… Zataczała się i przewracała, a następnego dnia miała moralniaka
Moj kolega ubogacil w ten czy podobny sposób,winogrona sasiada z pierwszego piętra.Ale mlody byl…Nie dal rady zestawowi zwyklej pizzy z Lechem,tym w butelkach o kształcie pociskow artyleryjskich
Mysle i mysle i nie przychodzi mi nic starego do glowy,co by mialo mi rozpruc żołądek
Za to kiedys,“świeże” parówki z Selgrosu,owszem
Wole czysta kapuste z marchewka z dodatkiem grzybow
Na tofu mam uczulenie
Wędzone tofu, wysmażone… dobre
W ogóle na przykład najlepszy kebab z seitana
Chodzi o smietane?
Jestes wegetarinem czy weganem
fuj.
Owoce z nalewki to ja przez sokownik przepuszczam, wyciskam do ostatniej kropli
Seitan to taka substancja z wypłukiwania mąki… głównie z glutenu. Bardzo dobry jako kebab mniam…
Ja nie jestem vege… Nie jem mięsa i ryb, ale nabiał i śmietanę jak najbardziej
Za to wrogie “fuj” zgłoszę cię do site admina
fuj.