O tak, to przepiękne wspomnienia. Mam takich wielką ilość. Trzymają mnie przy życiu… ![]()
nie marudz
jak sie zyje pod kolem polarnym?
weki to rodzinna tradycja. ale jak to przechować? za cieplo
Na razie to ledwo człowiek się rusza. Jutro chyba nic nie zjem
![]()
Moja żona byla przerażona ale ja dziarsko,zgrzalem sobie 10 miesieczne kielbasy,prosto ze wsi,podlewając to obficie jakąs zupą która znalazłem w narozniku zamrazarki ![]()
To byla chyba jakas wariacja na temat “jarzynowej” ![]()
Grunt ze wspaniale i pikantne!
No cóż, “freezer burned hamburger” to nie mit, to rzeczywiste jedzenie. Też zamrażalnika się nie boję
![]()
Kiedy w sierpniu bylem w domu,znalazłem tam taka fasolke po bretońsku ze mi oczy z orbit wychodzily…
Czy to moze jest tak ze niektorym potrawom potrzeba czasu???
Nie znam sie ale bylbym w stanie uwierzyć ![]()
W przypadku bigosu na 100%. ![]()
Fasolke to tez
lubie
Pozywna jest ![]()
W tym roku miałem bigos bez mięsa. Z tofu
Dobry był
![]()
W młodości jedliśmy weka babci ponad 25 letnie i konserwy z ZSRR równie stare ![]()
Po przedawkowaniu Królewskiego piwa (tego starego w 80 latach) udekorowałem ulubione kwiatki mojej babci rzygając z pięterka - rosły po tym jak wściekłe ![]()
Jakiś czas temu mój pies (suka) rottweiler zjadła wyrzucone na kompost owoce z nalewki… Zataczała się i przewracała, a następnego dnia miała moralniaka ![]()
Moj kolega ubogacil w ten czy podobny sposób,winogrona sasiada z pierwszego piętra.Ale mlody byl…Nie dal rady zestawowi zwyklej pizzy z Lechem,tym w butelkach o kształcie pociskow artyleryjskich ![]()
Mysle i mysle i nie przychodzi mi nic starego do glowy,co by mialo mi rozpruc żołądek ![]()
Za to kiedys,“świeże” parówki z Selgrosu,owszem ![]()
Wole czysta kapuste z marchewka z dodatkiem grzybow
Na tofu mam uczulenie
Wędzone tofu, wysmażone… dobre ![]()
W ogóle na przykład najlepszy kebab z seitana ![]()
Chodzi o smietane?
Jestes wegetarinem czy weganem
fuj. ![]()
Owoce z nalewki to ja przez sokownik przepuszczam, wyciskam do ostatniej kropli ![]()
Seitan to taka substancja z wypłukiwania mąki… głównie z glutenu. Bardzo dobry jako kebab
mniam…
Ja nie jestem vege… Nie jem mięsa i ryb, ale nabiał i śmietanę jak najbardziej ![]()
Za to wrogie “fuj” zgłoszę cię do site admina ![]()
fuj. ![]()
![]()