@okonek Do dzieła, nasza najlepsza koleżanko!
Tiaaa. Nie wskazywac Plotkarska czesc moge odrobic.
To bierz kamerę i patrz gdzie będą się kręcić bardzo znani adoratorzy Igi. Mam nadzieję, że wiesz o kogo chodzi.
Ale ja w Srodziemiomorzu nie w Madrycie.
Jesli startuje jakas Hiszpanka to na pewno ja będą lansowac.
Turniej w Madrycie i Badoza będzie startować. A rewelacyjna Iga jest juz w cywilizowanem świecie tak popularna jak Lewy.
To Waść Hiszpanów nie znasz. Za Pireneje cywilizacja przyjezdza najczesciej na wakacje
Kilku poznałem. Niektórzy uniemczeni, ale paru autentyków takoż. W sumie fajni ludzie.
Chyba tak…Ale final a półfinał…Sabalenka musiała poczuć wcześniej ze nic nie wskóra.Gdyby bylo 6:4;7:5 to co innego…Ale wynik mówi sam za siebie.Mimo chwilami wyrównanej walki.
Zniemczonych jest mnostwo. Kilka przyczyn - w Austrii to niedobitki z Mauthausen gdzie Hitlerowi podrzucil ich Franco. A potem fala migracji ekonomicznej.
Od zakonczenia wojny do 1973 roku za chlebem do Niemiec wyjechalo ponad pol miliona osób. Duza czesc nie wróciła.
A, ze Hiszpanowi sie nie wypomina, ze jednego z dziadkow mial w Wermachcie, a drugiego zakopali gdzies na polu bitwy o Ebro to Niemiec czujący sie Hiszpanem rzadkością nie jest.