Black lives matter?Doprawdy?

Właśnie dlatego proponowałem, abyś zapodał swoje źródła :wink:

Tak, ale Islam jest tutaj tak naprawdę godny potępienia. Mogli być przecież innego wyznania, to nikt by ich nie prześladował.

1 polubienie

:rofl: :rofl: :rofl:

1 polubienie

:thinking: :question: :question: :question:

2 polubienia

Dla mnie rasizm nie jest logiczny, bo przecież dla katolika najważniejsza powinna być religia, a nierzadko biali katolicy biją czarnych katolików, ale już biały protestant jest OK.

3 polubienia

Najpierw pokaż, że szukasz swoich. Bo ty człowieku nawet pisać nie umiesz, a chcesz za mędrca uchodzić, nie wiedząc, że w tematach polityczno-historycznych dbałość o szczegóły ma ogromne znaczenie.
Po pierwsze. Collins nie broni Indian, bo za takie określenie od rdzennego Amerykanina dostałbyś w pysk.
Po drugie nazewnictwo. W historii nie generalizuje się na wszystkich. Zamiarem Lutra nie było oderwanie się od kościoła. Warto doczytać, a nie pisać bzdury. To, że do tego doszło to szereg innych czynników.
Po trzecie kto to Albini? Albinosi? Albin Siwak - pewnie bez googla też nie wiesz kto to? Jak już to Albigensi, bo jeśli ktoś wpisze i będzie szukał może nie znaleźć i pomyśli, że nieuk pisał. To tak na przyszłość.

Stary Ja to wiem od gimbazy … Ale sam widzisz … Jan Hus też nie chciał oderwać Czech od KK, a mimo to spalili go stosie …

Poza tym tutaj masz trochę o realiach ówczesnych …

Poza tym polecam poszukać tych wersetów z księgi Daniela z filmu, który wstawiłem wcześniej, bo każdy z nas ma je w biblii … I tylko ktoś kto nie chce bo się boi to sprawdzić, będzie się upierał, że jest inaczej :wink:

Poza tym polecam poszukać i tych fragmentów w biblii

https://www.youtube.com/watch?v=gDkpLUbR7gw

Polecam też przeczytać Apokalipsę św. Jana …

PS. Ja nawet będąc agnostykiem nie jestem wstanie udawać, że jest inaczej …

EDIT: Chyba nikt nie ma wątpliwości, że biblia jest książką (księgą lub księgami) :wink:

Przepraszam … Nie Albini tylko Albigensi … Mój błąd

Nigdy nie pisałem, że zamiarem Lutra było oderwanie się od KK… Tutaj Ty z kolei piszesz bzdury …

A co do Indian to stawał po ich stronie często na forum, a więc de facto ich bronił w taki czy inny sposób …

Ciekawe gdzie… Ja tego nie widziałem …

Można wiedzieć czy masz coś wspólnego z Francja? Zawsze Myślałem nad tą francuska flaga xd

Coś mam - to mój ulubiony kraj :wink:

1 polubienie

Grochem z kapustą równie dobrze można nazwać nawet obecne Indie czy wczesnośredniowieczną Europe :wink:

Indie to nie groch z kapusta.
A 1, 3 miliarda ludzi.
Sredniowieczna Europa przy tym to kaszka z mleczkiem.

1,3 miliarda ludzi z czego większość to hindusi a Ci są nieźle odjechani i mają przenajróżniejsze często bardzo sprzeczne poglądy … Jeden wielki bezsens … Poza tym u Nich jest bardzo dużo języków i różnych ludów wymieszanych ze sobą … W języku głównym hindusów nie mówi nawet połowa z nich - dlatego m. in. tak ważny jest tam j. angielski …

A średniowieczna Europa to też masa ludów była przecież - sami Frankowie to zlepek różnych plemion germańskich … Także nie powiedziałbym, że przy tym to kaszka z mleczkiem :wink:

Indie to Indie.
To po lebkach, ale moze Ci sie troche ten bigos strawniejszym zrobi?

1 polubienie

Nie chce mi się już czytać dzisiaj na temat Indii - zarobiony jestem. Od czasu do czasu tu zaglądam :wink:

Kurła panowie. Przekażcie sobie znak pokoju. Łokciem. Bo covid.

2 polubienia