Blokada Kanału Sueskiego. Przypadek?

Nie sondzem. Ale czy na serio skutki tego mogą być takie wielkie żeby opłacało się to?

SONDA - był taki program w TV w czasach, kiedy Ciebie jeszcze nie było.

1 polubienie
  1. Prawo Murphego mówi, że każdy przedmiot niezależnie od położenia, może w dowolnej chwili zadziałać w zupełnie nieoczekiwany sposób z przyczyn, które są albo całkowicie niejasne, albo zupełnie tajemnicze.
2 polubienia

Pare miliardow dolarow dziennie strat.
Nie liczac kosztow usuniecia zawalidrogi.
Ale w teorie spiskowe wierzyc?
To sie musialo kiedys tak skonczyc, wpuszczenie tego kontenerowca to jakbys usilowal kajakiem w wannie plywac.
Kanał juz dawno powinien byc rozbudowany i poglebiony, o ile nie dobudowana druga nowoczesna nitka.
Ale nie obrazajac obecnych wlascicieli - woleli doic kase i zbudowac sobie nową stolice. Ja to jestem ciekawa ile jeszcze tama w Asuan wytrzyma?
Bo jak peknie i poleci błoto zbierane od ponad polwiecza to w miejscu Kairu Chinczycy beda mogli pola ryżowe zakladac.

5 polubień

Ostatnio ja takiego byka na portalu wypuściłem, że jak to moje koty zobaczyły, wszystkie jak jeden (a mam je trzy) zaczęły się pukać w główki. Patrzę - rzadkość, by się koty po głowie pukały. Dopiero jeden mi łapką wskazał błąd. Zamiast “z powrotem” walnąłem “spowrotem”. Zdarza się więc każdemu :slight_smile:
Swoją drogą dobrze, że moje koty czasem czytają Pytamy …

3 polubienia

Ale napisałem tak celowo :rofl:

Nie robią tego, bo Sienkiewicz na nowo W pustyni i w puszczy musiałby napisać. :rofl:

4 polubienia

Z powrotami też miałem problem, pisząc odpowiedź na pytanie o najwspanialszej podróży. Pomocny okazał się język rosyjski - apiać. :sunglasses:

1 polubienie

Następna teoria spiskowa. Tak, jakby takie przypadki się nie zdarzały.

2 polubienia

Teraz Rosja promuję jakąś inną, północną trasę.
Ale że jak? Ten kontenerowiec sam na płyciznę wpadł.

Zwróciłem na niego uwagę. Ale spodobał mi się :slight_smile:

1 polubienie

Walery Spiskow niejedną teorię stworzył, miał chłop łeb.
Szczególnie jak popił, to dopiero wymyślał :grin:

A co do pytania to myślę, że blokada to faktycznie przypadek - mianownik

3 polubienia

no i ta Aida?

2 polubienia

bylo napisać sondzem, wtedy by wszyscy zrozumieli celowosc błędu. w tym przypadku przypadek to bylby celownik @benasek ?

1 polubienie

Unowocześnionych treści Sienkiewicza i Verdiego świat by nie przełknął bez popitki.

1 polubienie

rap opera i survival pustynny w wykonaniu Bear Gryllsa z ekipa?

Aida? Tak wyglądała, jak ją w Lizbonie ostatnio widziałem …

Aida

2 polubienia

Na szczęście my mamy tylko “kanał” Suski :wink:

3 polubienia

Aide jako opere widzialam poltora raza. Za pierwszym podejsciem w lodzkim Teatrze Wielkim (dyrektorowal wtedy Stanislaw Pietras, lata 80.), ktory w stanie powojennym byl karykatura samego siebie - orkiestra grala sobie, spiewacy mieli wiecej klopotu ze zjezdzajacymi na nos perukami niz zajmiwali sie spiewaniem. po pierwszym akcie opuscilismy teatr i nie bylismy osamotnieni - w szatni ustawila sie spora kolejka.
drugi raz poszlo lepiej - czy fakt zaglosowania nogami spowodowal, ze sie bardziej przylozyli do wykonania? nawet w przerwie szampana ruskiego podawali.

1 polubienie