"Bo to się zwykle tak zaczyna", że dwie wojny światowe wybuchły

Może być.
Putin chłodzi szampana.

Ta… teraz okazuje się, że Polska wywołała obie wojny światowe. Polskie obozy koncentracyjne, to już za mało :frowning:

To tylko wedlug naszego kolegi…
Te wojny oczywiscie.

W żaden sposób nie da się zaprzeczyć, że wredna Polska prowadziła i prowadzi wywrotową politykę wobec Rosji i Białorusi. W imię czego?

A Franek Dolas rozpętał drugą wojne światową. :slight_smile:

I to ze skutkiem lepszym niz budowa betonowego mrowiska

Wypowiedzi harmonika na temat wybuchów wojen nawet komentował nie będę.

Dla mnie Polska nie jest wredna, to w końcu moja ojczyzna

Jeśli się urodziłaś w bardzo niewłaściwym miejscu, wśród ewidentnych diabłów, to nie znaczy, że powinnaś to miejsce i tych diabłów kochać.

Co by jednak nie mówić, to swój wkład do dorobku ludzkości wnieśliśmy w postaci M. Kopernika, o./A.Cz.Klimuszki, s.Faustyny, Jana Pawła II i L. Wałęsy, że nie wspomnę o mnóstwie genialnych kompozytorów.

Kopernik Polakiem nie był.

Daj spokoj, jeszcze troche i kolega do polskich tworcow nieharmonijnej cywilizacji ludzkiej zaliczy Dzierzynskiego , Feliksa znaczy.
Bo pewnie o jego bracie uznanym naukowcu to nawet nie slyszal.

I tego, że Dzierżyński z dobrej szlachty pochodził. Mniejsza o większość, bo nie ma sensu dyskutować z kimś, kto nie zna tematu, ale i tak wie lepiej.

Miejsca urodzenia nie wybierałam, wolałabym cieplejsze kraje, ale… myślisz, że w innych państwach tych diabłów nie ma? Wolałbyś urodzić się w Sojuzie? A może w wolałbyś być Niemcem? W każdym kraju polityka jest brudna, chciałabym trzymać się od niej jak najdalej.

Taaa, jasne, sistra Faustyna, psychicznie chora zakonnica - niewątpliwy dorobek ludzkości :slight_smile:

2 mld katolików stawia ją wyżej, niż wszystkich papieży, a przecież papieży nie uważają za chorych psychicznie.

Dwa miliardy katolików? Masz jakieś źródło tych danych?

Nietrudno do takich źródeł dotrzeć…

No, miałem o 1/3 nieaktualne dane.

Jak to przecież katolicy wyznają nieharmonijną bezmyślną ogłupiającą religie spożywają harmonijne ryby w czasie postu i na Wigilię