Bucza to za mało?

Ci co handlują to koncerny.
Taki Henkel na przykład siedzibę ma w Niemczech, ale oddzialy w wielu krajach.
Organizacyjnie to jest system naczyń polaczonych, zmian nie da się dokonać w jeden dzien.
Nie to, zebym multinacjonalek bronila, ale tak zachwyceni zyskami, ze zapomnieli, ze inwestycje w Rosji to posuniecia bardzo wysokiego ryzyka i teraz się to msci.

2 polubienia

Podobnie jak przenoszenie produkcji do Chin, bo tam taniej. Markowe kołowrotki, naprawdę dobre … były, zanim nie przenieśli fabryki do Azji. Podczas jakiejś kontroli wyszło, że pracownicy potrafią “zaoszczędzić” na materiale i wykonać prawie 20% więcej. Nadwyżkę sprzedają oczywiście na swój rachunek. A markowy towar ludzie reklamują, bo zacina się, zrywa żyłę, czy ma inne usterki. nie znam się na budowie kołowrotka :slight_smile:

2 polubienia

Znalazłam info: Hiszpania na prośbę USA i z udziałem FBI uchwyciła statek Victora Vixalberga, rosyjskiego biznesmena i osobę bliską Władimirowi Putinowi - prawda?

1 polubienie

Czyj z FBI to nie wiem, bo kilka tych jachtów zatrzymali.
Podobnie jak objeto depozytem wiele posiadlosci i apartamentow.
Bankomaty w Hiszpanii nie obsluguja kart z rosyjskich banków, Depozyty Rosjan zamrożono, po weryfikacji niektore konta rezydentow (tych co tu żyją i placa podatki) odmrozono, ale nie mogą przekazac pieniedzy do Rosji. Zastosowano podobną metode kontroli jak w przypadku terroryzmu - każdy przelew jest sprawdzany, żeby nie móc kasy przesłać nawet przez raje podatkowe. Podobno mozna?

2 polubienia

Okrucieństwo jest wpisane w wojny, jak 2 x 2 jest 4. Takie jest wojen “prawo”.

3 polubienia

Rosje powinni wyrzucić (albo przynajmniej zawiesić) ze wszystkich prestiżowych organizacji międzynarodowych z ONZ na czele. Usunąć ze wszystkich rozgrywek sportowych, kulturalnych, wykluczyc z organizacji ekonomicznych, itp. Może gdy ten kraj znajdzie się na marginesie świata, to jego naród wreszcie przejrzy na oczy?

4 polubienia

Narod zostanie poinformowany, ze nazistowski zgnily zachod nie docenia cnót wszelakich niosacego postęp i szczescie dla ludzkosci Rosjan, narodu męczenników za sprawę.
Pokazywali wczoraj fragmenty moskiewskiego dziennika. Zalamac sie mozna, a pamietaj, ze jakies 60 do 70% ludzi nie ma tam dostepu do innych informacji niz panstwowe radio, telewizja i gazety docierające kukuruznikiem raz w tygodniu razem z poczta.

5 polubień

A ilu ludzi na Ukrainie zdąży zginąć nim to się stanie?
:pensive:

Odnaleziono jednego z katów Buczy. To ten śliczny dzieciak ze zdjęcia. Chciałabym zobaczyć matkę, która tak go wychowała :shushing_face:

2 polubienia

A jak do tego doszli ze to on?

1 polubienie

Poczytaj, to będziesz wiedział. Sam się pochwalił. Napisali do niego i głupek odpisał i jeszcze postraszył, że wróci i dalej zadziała, bo Ukraińcy, to chodzące trupy czy jakoś tak. Nie mogłam dokładnie przeczytać. Łzy zasłaniały litery.

4 polubienia

Dużo za dużo.
Dziś Putin, ale raczej Ławrow, zaczął się odgrażać w kwestii zamknięcia połączeń drogowych. Odcięło by to Kaliningrad. I zmusilo do zaopatrzenia tylko droga morską. A zalew plytki.
Z dużą niechęcią i przykrością muszę stwierdzić, że przekop przez mierzeję az tak glupi nie byl…

2 polubienia

Aha no tak.

Typ ze skrobanki

1 polubienie

Może jest dumna z syna, tak jak 80% rosjan? Mała litera - celowo.

3 polubienia

Ja przykrości nie odczuwam - coś się udało (trzeba tylko dokończyć).

1 polubienie

Ja bym go nie odstrzelila. Tak uszkodzić kogos takiego, żeby do konca zycia przelezal przytomny, nie mogac mowic ani sie ruszac .

3 polubienia

Ja bylam przeciwna, bo duzy wydatek i ekologia.
Ale jak się okazuje vis mayor czyli polityka.
A dobrze, ze zakaz sprowadzania wegla z Rosji. Zasiarczony byl strasznie.
A ci “przedsiebiorcy importerzy” domagający sie rekompensat niech sie angielskiego poducza i importuja z Austalii kangury…

1 polubienie

Jaki wydatek? Rodzina wychowała, rodzina utrzymuje.

2 polubienia

Ale ja o przekopie mierzei na Zalewie Wiślanym.