Jak znajdę podpis to wkleję…
Kiedyś bohaterscy polscy patrioci strzelali do nazistów. A dziś za jedynych prawdziwych, polskich patriotów uważają się tacy sami, jak ci, co okupowali i niszczyli Polskę.
Ten nonsens jest przerażający. Przerażające jest to, że niektórzy Polacy to popierają. Przerażające jest to, że do tego dopuściła aktualna władza. Sama tchórzliwie się chowając 11 Listopada. Gdzie gnomie i twoja banda byliście, w czasie marszu faszystów, kiedy sami im to zalegalizowaliście i daliście na to pieniądze? Gdzie był Duda, Morawiecki i cała reszta podczas tej “uroczystości”??? Tak ważnego polskiego święta. Skoorwiliście to święto! Chowając łby w piasek.
Zrozumieliście przemówienia w Kaliszu, gdzie bezczelnie odkryto karty?
Z Hitlera najpierw się śmiano, później pobłażano i tolerowano, aż wreszcie zaczęto popierać. I jak to się skończyło?
Wyborcy PiS! Czy wy jeszcze nic nie rozumiecie?
O to właśnie chodzi. Ale niestety podpis znikł…
Ta pani walczyła o wolność, pamięta tamten czas. A teraz zamiast myśleć o obronie granic to się daje pieniądze na marsze, po których trzeba sprzątać a granic pilnują ludzie przy prowizorycznym ogrodzeniu co chwila niszczonym. Smsy w kilku językach o braku możliwości przekraczania granic też rozesłano dopiero, gdy się obudziliśmy z ręką w nocniku.
Kaczynski to mi bardziej Franco przypomina niż Hitlera.
A scenariusz przez niego pisany niestety bliski wojnie domowej, ktora zreszta byla preludium fo II WŚ.
Ostatni myślący ludzie wiedzący czym jest patriotyzm.
Na fb, 20 godzin wisiał wpis, w którym, niejaki Deszkiewicz Tadeusz, nazwał Panie; Traczyk - Stawską i Przedpełską, zdemenciałymi archeocelebrytkami.
Ten typek, to szef jakiegoś Radia Dla Ciebie i doradca Dudy.
Wpis zniknął, a typek się później tłumaczył mętnie. I to jest poziom PiSu.
na FB to dawno mnie nie bylo…
a ci doradcy z PiS to lepiej by sie do gniazdka pradowego podlaczyli - wieksza szansa, ze zabłysną.
A Duda ma ich sto i pięćdziesiąt. No, prawie.
W każdym razie pomocy z nich nie ma. Bez nich był by taki sam tuman.
Duda i jego dwor to sa chyba drożsi w utrzymaniu niz krol Hiszpanii
Duzo wiecej takich samych ludzi jak ta kobieta, wzięlo tez udzial w marszu niepodleglosci. Tez walczyli o wolnosci. Ale tvn caly czas sobie tą jedną wyciera… Wiec co? Tamtych juz nazwiecie faszystami tak? XD
Bo wzieli udzial w marszu “faszystów” a przeciez wcale nie byli gorsi od tej Wandy w czasie wojny.
Kazdy moze/mogl przyjechac do warszawy i wziac udzial w tym marszu dla upamietnienia rocznicy, bez wdawania sie w jakies polityczne bzdury… Nie musialo im przeszkadzac to co przeszkadza niektorym… a niektorzy znowu wygladaja jakby im tvn placil i ukladal scenariusz xd
Wystarczy obejrzec nie-tvnowskie materialy z marszu niepodleglosci, ktory znany jest z zaklamywania rzexzywisctosci na ten temat juz w poprzednich latach…
Mnostwo normalnych ludzi, rodzin z dziecmi czy wlasnie osob ktore tak jak pani Wanda walczyli o wolnosc…
Musze przyznac ze jestem Ci bardzo wdzieczny za ten wpis…Powoli brakuje mi sil by reagować.
A i wola juz chyba nie ta…
Wypowiadalem sie dzisiaj w innym temacie i po ludzku,mam dość…
Q, właśnie był taki podpis!
Takich osób, jak pani Traczyk jest już bardzo niewiele. I nie są w stanie uczestniczyć w czymkolwiek. Tak, teoretycznie marsz jest dla każdego, I to jest najgorsze, że sporo ludzi z dziećmi, takich normalnych przyłącza się do faszystów, Albowiem, jak powyżej pisałem, Marsz Niepodległości powinien być dla wszystkich Polaków, bez względu na poglądy, a nie demonstracją do okazania faszyzmu, A takim się stał, niestety. Sam z Holandii bym przyjechał na taki marsz, ale nigdy w życiu nie będę szedł przy boku takich krużganków jak Bąkiewicz i jego bezmyślne mięso armatnie. Bo jestem przeciwnikiem nazizmu i zwolennikiem demokracji. A to co działo się w Kaliszu zdradza prawdziwe intencje bosaków i ich oblicze… Mieli to zrobić w Warszawie, ale PiS im kilka milionów wrzucił, by tego nie robili, więc zrobili w innym miejscu.
Mam jeszcze jedno pytanie. Co na tym marszu robili włoscy faszyści? Oni wprost przyznają się do swego neofaszyzmu. Kto ich zaprosił na polskie narodowe święto?
Kaczynski na poczatku grudnia chce w Warszawie sabatu czarownic.
Zastanawia mnie dlaczego oni wszyscy usiłują uzywac nazwy konserwatywna prawica? Tak dla zmylki? Bo VOX tu jest określany jednoznacznie “ekstrema”
Z rownym talentem do rządzenia jak komunisci
Cholera, nie otwiera mi się!!!
Tak samo co robili na uroczystosciach(jak co roku) niemieccy (a takze z innych krajow) czlonkowie antify… przeciez to sa grupy strajkujace przecieko faszyzmowi(tak samo jak na MN sa faszysci… tylko z nazwy xd) a sami sa jak faszysci i tak wygladaja XD w dodatku na YT z tego roku widac jak ktos z antify ma przy sobie noże i MŁOTEK XD
Jezeli ktos mowi ze chce inaczej spedzac dzien 11 listopada niz na marszu z niby faszystami (wiadomo ze to takie tylko potoczne okreslenie) ktorzy nie mysla o 11 listopada tylko o robieniu zadym(oczywisxie nie prawda) to niech popatrzy na chocby antife czy inne grupy przy ktorych ci “faszysci” to tylko jakis wujek czy sasiad z nadwagą a nie mlodzi huligani w kominiarkach ktorzy nie wiadomo co swietuja 11 listopada bo na pewno nie mysla wtedy o polsce, jezeli nawet nie wiadomo skad sa xd
Ale biorą udział co roku w marszu niepodleglosci. Nie są na okladkach gazet czy w glownym wydaniu faktow jak pani Wanda… nawet nie wiem jak mają na imie.
Ale zaraz, przeciez gdy rzadzilo PO to ten marsz był taki sam prawda? Tak samo to byl marsz "faszystowski"jak to nazywacie… jedyna roznica, ze wtedy pol warszawy sie trzęsło jak 11 listopada bylo.