W ostatnich dniach opadła maska z twarzy Naczelnika Państwa. Wyraźnie mówi co zrobi – „Będziemy piętnować tych, którzy współpracują z opozycją!” „Stworzymy nową elitę ludzi” „Stworzymy nowych przedsiębiorców” „Dokończymy porządkowanie sądów”, czy też wypowiedź sprzed kilku lat: „Trzeba czynić wszystko, by Polska była tym, czym dziś jest Turcja!” Normalnie myślący człowiek wie, czym to pachnie. Takich samych słów używali faszyści, komuniści, stalinowcy. Co było potem, historia mówi aż za wiele. Powiecie że przesadzam? Wtedy też tak mówiono!
Dodajcie do tego pistolet, który otrzymał od swoich fanatycznych wyznawców na ostatnim wiecu wyborczym i macie kompletny obraz tego, co czeka Polskę jeżeli ten zakompleksiony szaleniec będzie nadal rządził Polską! Powiecie „PO robiło tak samo?” Serio? Naprawdę?? Wyobrażacie sobie Tuska z pistoletem na wiecu?
Ostatnia szansa, żeby odsunąć tego człowieka od władzy, od Polaków i od normalnej rzeczywistości. Ostatnia, bo jeśli spełni swoje groźby, to następnych wyborów nie będzie. Chyba, że takie jak za Komuny, na jedną listę Patriotycznego Frontu Jedności Narodu.
Podpiszcie się pod tym słowami: „Nie przeszkadza mi to…”
@birbant , niestety to prawda. Od kilku dni Kaczyński szaleje, puściły mu hamulce. I widać jego prawdziwą twarz - człowieka mściwego, ogarniętego żądzą władzy, dominacji a nawet terroru. Boi się że może przegrać, tzn. nie mieć samodzielnej większości, więc zrobi wszystko by opluć, zohydzić opozycje.
A ja to juz nawet nie wiem ktory sort
na szczescie daleko i juz nieszkodliwy!
I tylko mysle sobie: sytuacja zmienila sie diametralnie a problemy te same
I jak ostatnio sie dowiedzialam dyrektor Instytutu jak chodzil pilnie na zebrania partyjne tak teraz podaza naboznie do kosciola…
PiS ma problem.
Problem to żelazny elektorat.
Ma stałe poparcie ale prawie 2/3 elektoratu nie pójdzie do urny.
Przy frekwencji jaką mamy co roku to koszmar. Moim zdaniem wewnętrzne badania (ukrywane przed nami) pokazują wynik około 32-34% dla PiS. Czyli PiS nie będzie rządził. Nie będzie miał z kim wejść w koalicję…
Ostatnia afera posła PiS (dziś 61 lat) który deklaruje się jako zagorzły katolik a szantazuje go panienka do towarzystwa (dziś 23 lata) poparcia im nie doda. Przyznał się ów poseł do 4 letniego regularnego korzystnia z jej usług i placenia jej za spotkania. I nic złego w tym nie widzi… Taka obłudna moralność odpycha ludzi od pójścia na wybory…
Tu afera ujrzała światło dzienne bo Panienka domagała się ustalonej, stałej kwoty (1000 zł) za spotkanie które nie doszło do skutku bo Pan poseł nie poinformował jej że jedzie na obrady Sejmu , i panienka niepotrzebnie z Warszawy pojechała do niego ( rozmineli się).
Sknerus nie zapłacił…
To się wkurwi…a i go zaszantażowała.
Debil poszedł na policję…
Dla mnie ten poseł to k… . Obnosi się ze swą wiarą. Chwali spotkaniami z papieżem. Zwykła obłudna k…
Na miejscu Jarosława zajeb… skur… (Jarek ponoć wybitnie czuły na takich, nienawidzi ich jak ja)
Jak to,“ostatnio”?
A oszczerstwa smolenskie?“Zamordowaliscie go”,“jestescie kanaliami”…To bylo dość dawno temu i dawalo o wiele lepsze pojecie z jakim typem mamy do czynienia…
Nie slyszalem tych wypowiedzi prócz"porzadkowania sądów" a druga Turcja jest wybrykiem kabaretowym.
Trzeba byc IDIOTĄ by porównywac sie z krajem w ktorym sytuacja zmienia sie co pare lat i to radykalnie.Nie mowiac juz o tym ze kraj ten ma coraz wiecej krwi na rekach i brnie w strone Iraku z czasow Saddama…
Normalnie myslacy czlowiek juz dawno powinien sie zastanowic nad swoja wlasna zdolnoscią oceny sytuacji bo narzekanie idace w parze z glosowaniem na"znanych i lubianych" z tv ,ukazuje wizerunek ogólnonarodowej schizofrenii…
Tymczasem narod nie odroznia glosowania w polityce od stosunkow wzajemnych kibolstwa.Widac to wyraznie w argumentacjach i w okopywaniu sie na z gory upatrzonych pozycjach,bez sladu refleksji lub woli do dyskusji czy kompromisu.
A tu do psa,o kraj chodzi a nie o stadionowe porachunki.
dzisiaj słuchałem Strzyczkowskiego. Podczas audycji zadzwonił radiosłuchacz i opowiedział krótką (swoją) historię. Otóż ma znajomego w 'niemcowni". Jego znajomy ostatnio powiedział mu że, zazdrości nam Kaczora. Na pytanie dla czego? odpowiedział jednoznacznie - bo nie pozwolił imigrantom zalać kraju.
Patrząc na nadchodzące wybory, PiS jest najbardziej skonsolidowaną partią. Trochę przykro mi to pisać, ale wszyscy przeciwnicy tej partii, zawalili 4 lata i znów są tylko przeciwnikami. “Koalicja” trochę zmieniła wizerunek i twarzą staje się Kidawa-Błońska. Pamiętam jak po przegranych prezydenckich (Komorowski) widziałem przypadkowo odcinek Maxa Kolonko. Mówił że wybory (parlamentarne) nie są wcale przegrane przez PO - tylko trzeba zmienić (wymieniał)… Nie wiem czy należało zmienić to, o czym mówił. Faktem jest że PO przegrało z kretesem.
Dzisiaj cała opozycja PiSu jest tak rozdrobniona, na dodatek słabo widzę oddźwięk ich programów/kampanii w społeczeństwie.