Chemiczna lobotomia czy podwójny agent?

Moim zdaniem Protasiewicz inteligentnie powiedział, to, co miał powiedzieć. Dokładnie jest odwrotnie, niż zakomunikował. Do ludzi myślących dotrze. Do pamiętających systemy socjalistyczne, tym bardziej.

Raczej wszelkiego typu dyktatury.
A jesli chodzi o mowienie miedzy wierszami, to myslisz, ze az tak wielu to pamieta?

Tu walnął na wprost. Myślę teraz, że fachowcy łukaszenkowi mają zgryz.

Maja albo i nie.
Zalezy od cenzora.
Ale zdaje sie pomyslodawca tego “przedstawienia” to wygdne mejsce za biurkiem zamieni na wykopki w kolchozie :wink:

Może tak być. Ale cały ten łukaszewizm, to prymityw.

Powiedział co musiał powiedzieć !, Być może by uniknąć dalszych tortur - np akumulator na kolanach, bicie, głód itd. przemyślana podsunięta wypowiedż by narody uspokoić przed dalszą zemstą UE

Teraz jest chemia.
Akumulator zostawia ślady.

W wojsku to było popularne pośród fali - na gołe miejsca zmoczone i …działa jak paralizator elektrowstrząsowy - telepie ludzia jak w padaczce. Pomysł ściągnięty od ruskich. Miałem ich za płotem w Toruniu, śladów nie zostawia poza elektrolizą krwii i żyły pęcznieją, mały prąd też działa

Elektrowstrzasy to juz w XVIII wieku stosowano. A butelka lekdejska niejednego ma na sumieniu.
Niektorzy teierdza, ze ten sposob gromadzenia energii znany byl kaplanom w starozytnosci.

Przy akumulatorze ludzie godzą się na wszystko, po odłączeniu nie ma nawet oparzeń

Zalezy przy jakim akumulatorze…
A slady zostaja. Sekcja wykryje.

Kilka razy podobny szok przeżyłem przy naprawie Rubinów - takie chobby kiedyś, nigdy nie było wiadomo co jest pod napięciem przy wyłączonym. Kondensatory z cewkami prąd nieraz trzymały kilka dni. Kondensatory nietypowe, parametry poza normami. Można było rozładować zwarciem i oślepnąć od łuku, nie jeden miernik zachodni tak spaliłem

Zwykły samochodowy, wykryją jedynie rozwarstwienie krwi / jej rozdzielenie na osobne składniki, podobne do oczek tłuszczu w wodzie, wtedy się masuje np kończynę by przywrócić krążenie. Jak się przedobrzy to się podaje że miażdżyca i zakrzep. W trakcie rozwarstwiania powstaje dodatkowy ból, jak polewanie wrzątkiem. Chyba nikt z tego nie skorzysta

@kaziu myslisz, ze oni w takie domowe sposoby by sie bawili?

U ruskich to działa, każdy sposób jest dopuszczony by uzyskać wiadomości, takie rzeczy nie są tajemnicą, dzieją się w kręgu zaufanych katów. Amerykanie np podtapiają jak straszenie czy obietnice nie działają. Krótka rozmowa z psychologiem i jest klucz jak człowieka złamać, w więzieniach naszych nieoficjalnie też to działa, były momenty że było żal człowieka pomimo że miał nabrojone, jak go upodlali byle coś powiedział z sensem interesującego do sprawy. Wiesz jak boli wbita drzazga pod paznokieć ?

Butelka lejdejska to był pierwotny kondensator

Tyle to ja wiem :wink:.
Ide spac, moze mi sie pioruny z jasnego nieba snic nie beda?

Nawzajem, też idę spać bo łóżko nie ma kółek by rano dojechać do szpitala na kolejne badania. Miłych snów