Moim zdaniem Protasiewicz inteligentnie powiedział, to, co miał powiedzieć. Dokładnie jest odwrotnie, niż zakomunikował. Do ludzi myślących dotrze. Do pamiętających systemy socjalistyczne, tym bardziej.
Raczej wszelkiego typu dyktatury.
A jesli chodzi o mowienie miedzy wierszami, to myslisz, ze az tak wielu to pamieta?
Tu walnął na wprost. Myślę teraz, że fachowcy łukaszenkowi mają zgryz.
Maja albo i nie.
Zalezy od cenzora.
Ale zdaje sie pomyslodawca tego “przedstawienia” to wygdne mejsce za biurkiem zamieni na wykopki w kolchozie
Może tak być. Ale cały ten łukaszewizm, to prymityw.
Powiedział co musiał powiedzieć !, Być może by uniknąć dalszych tortur - np akumulator na kolanach, bicie, głód itd. przemyślana podsunięta wypowiedż by narody uspokoić przed dalszą zemstą UE
Teraz jest chemia.
Akumulator zostawia ślady.
W wojsku to było popularne pośród fali - na gołe miejsca zmoczone i …działa jak paralizator elektrowstrząsowy - telepie ludzia jak w padaczce. Pomysł ściągnięty od ruskich. Miałem ich za płotem w Toruniu, śladów nie zostawia poza elektrolizą krwii i żyły pęcznieją, mały prąd też działa
Elektrowstrzasy to juz w XVIII wieku stosowano. A butelka lekdejska niejednego ma na sumieniu.
Niektorzy teierdza, ze ten sposob gromadzenia energii znany byl kaplanom w starozytnosci.
Przy akumulatorze ludzie godzą się na wszystko, po odłączeniu nie ma nawet oparzeń
Zalezy przy jakim akumulatorze…
A slady zostaja. Sekcja wykryje.
Kilka razy podobny szok przeżyłem przy naprawie Rubinów - takie chobby kiedyś, nigdy nie było wiadomo co jest pod napięciem przy wyłączonym. Kondensatory z cewkami prąd nieraz trzymały kilka dni. Kondensatory nietypowe, parametry poza normami. Można było rozładować zwarciem i oślepnąć od łuku, nie jeden miernik zachodni tak spaliłem
Zwykły samochodowy, wykryją jedynie rozwarstwienie krwi / jej rozdzielenie na osobne składniki, podobne do oczek tłuszczu w wodzie, wtedy się masuje np kończynę by przywrócić krążenie. Jak się przedobrzy to się podaje że miażdżyca i zakrzep. W trakcie rozwarstwiania powstaje dodatkowy ból, jak polewanie wrzątkiem. Chyba nikt z tego nie skorzysta
@kaziu myslisz, ze oni w takie domowe sposoby by sie bawili?
U ruskich to działa, każdy sposób jest dopuszczony by uzyskać wiadomości, takie rzeczy nie są tajemnicą, dzieją się w kręgu zaufanych katów. Amerykanie np podtapiają jak straszenie czy obietnice nie działają. Krótka rozmowa z psychologiem i jest klucz jak człowieka złamać, w więzieniach naszych nieoficjalnie też to działa, były momenty że było żal człowieka pomimo że miał nabrojone, jak go upodlali byle coś powiedział z sensem interesującego do sprawy. Wiesz jak boli wbita drzazga pod paznokieć ?
Butelka lejdejska to był pierwotny kondensator
Tyle to ja wiem .
Ide spac, moze mi sie pioruny z jasnego nieba snic nie beda?
Nawzajem, też idę spać bo łóżko nie ma kółek by rano dojechać do szpitala na kolejne badania. Miłych snów