Chińszczyzna

Ja zastanawiam się czy to moralne jest aby zainstalować sobie jakiś program “Made In China” na Windowsie..bo to wiadomo-wspierają ruskich i takie tam..

a tu proszę,całą gębą chcą wkroczyć na rynek.

https://www.ppe.pl/news/380579/koniec-dominacji-windowsa-nowy-system-z-chin-moze-zagrozic-microsoftowi.html

Od Microsoftu pewnie ludzie będą odchodzić,ponieważ co nowy Windows tym większe zapotrzebowania sprzętowe.Taka polityka firmy→Kup se na dwa lata nowy komputer bo inaczej system nie zadziała.A za 2 wiosny,kup nowy,bo mamy nową wersję systemu..

A Chińczyki pomysłowe są..! :wink:

1 polubienie

To jest po prostu chińska modyfikacja Linuksa, nie ma szansy zagrozić ani Windowsowi ani innym systemom operacyjnym. Wspieranie chińskich procesorów to też żadna konkurencja, bo Chińczycy w procesorach są w tej chwili na poziomie Pentium 4, czyli blisko 20 lat do tyłu. Windows pomimo swoich słabości nadal będzie dominował w domowych i biurowych komputerach, dopóki ARMy nie wejdą na dobre w tych zastosowaniach.

1 polubienie

Nie wiem, ja na razie chinskie wspieram uzywajac smartfona xiaomi :wink:
I takiegoż telewizora.

Tylko Android choć on też szpieguje. Rozwiązanie jest jedno - tryb offline

1 polubienie

Linuks nie szpieguje, chyba że chiński lub koreański.

Wszystko prawie szpieguje..a chińczyki sprytne ludzie ..i b.pracowite,dadzą sobie radę..!