Genialnie dobrana muzyka (Queen!), fajna fabuła, aktorka na której można zawiesić oko. I ten montaż, dynamika, zdjęcia, a na koniec świetny tekst do dzieci “Cześć Skarby”!
Zajmuję się w firmie przetargami na reklamy ale taką wziąłbym w ciemno! Majstersztyk!
Muza świetna. I kobitka też
Jedyna reklama której nie przełączam.
Muzyka wiadomo. Co do reszty, nie podzielam gustu Bingoli. Według mnie, kolejny nudny gniot.
Tylko muzyka
Reszta standard.
Ale od czasu kiedy Sting spiewa w reklamie papieru toaletowego a Iggy Pop reklamowal jakas wersje supergorzkiego toniku powodujacego , ze po piewszym łyku wygladalo sie jak ten przystojniaczek to mozna powiedziec, ze muzyka robi sie mocna strona reklam.
Kłamie jak zdecydowanie większość reklam. Gdzieś Ty tak pustą Wawę widział co? Dziecko jesteś, że wierzysz w takie … nie napiszę co …
Queen z albumu “Jazz”…Wtedy jeszcze nie wiedzialem ze to ostatnia ich plyta ktora potrafie wysluchac w calosci…Choc juz nie o kazdej porze dnia czy nocy…
Reklama z gatunku tych ktorych w ogole nie zauwazam…
Zreszta jedyna ktora bylem zachwycony to reklama banku Halifax,z przed mniej wiecej,dwoch lat.Z udzialem Dorotki i calej ekipy z Czarnoksieznika z krainy Oz…
@Benasek, pokaż mi reklamę samochodu, w której na drodze widać jakiekolwiek inne auta Taka konwencja. Mi chodzi raczej o realizację filmu - ujęcia, montaż, dynamikę, zgrabną historyjkę, możesz nie lubić reklam, lae dzięki temu wszystkiemu i idealnie dobranej muzyce po prostu zapada w pamięć.
PS. Porównaj z reklamami proszków do prania czy leków - to jest dopiero masakra.
Zaraz, zaraz, kolego. Dla mnie jedyną, podobającą się reklamą dowcipną i inteligentną, do “ojciec prać”. I dotyczyła proszku do prania.
Tak, to był wyjątek od schematu w stylu: dziecko brudzi się błotem, mama załamuje ręce, usłużny pan podsuwa jej “niezwykły” proszek, a na koniec mama pod światło pokazuje biel, która stał się jeszcze bielsza. I na dodatek genialne bo odwołanie do literatury.
Ta reszta, to już mnie nie bawiła, ale samo nawiązanie, kapitalne.
Wizualnie to chyba najciekawszs, choc z czasem wiekszosc sie znudzi sa reklamy perfum.
Teraz mi sie przypomnial domestos,pozujacy na chandlerowskiego detektywa…Ale to wciaz wyjatki w zalewie szmiry…
tiaa reklama dzwignia handlu?
@Bingola Filmik mi się nie otwiera Ostatnio spodobało mi się to : VERY ALTERNATIVE MEDICINE | Kolekcja Doroty Masłowskiej i Macieja Chorążego - YouTube
Doś słaba reklama. Od 2-3 lat reklamy tańczone są jakby w 2 firmach reklamowych codzienne. I do tego robią je szablonowo.