Cholery można dostać!

Wpisałem kategorię"sport" aby nie marnować czasu ale to zdecydowanie szersza sprawa.
Był Wimbledon…
Po raz kolejny,wspaniały turniej,zorganizowany tak perfekcyjnie iż nawet arabska pogoda niczego nie zepsuła…
Trwają arcyciekawe mistrzostwa świata piłkarzy,o czym wiedzą najprawdopodobniej nawet u czubków.
Trwa męska i żeńska na zmianę,liga światowa siatkarek i siatkarzy i,poza Anglią,jest to fascynujący ciąg bardzo często fantastycznych,emocjonujący gier…
At last but not least…Tour De France blisko połowy dystansu…To fakt że z kompromitującym po raz kolejny,udziałem 2 [DWÓCH!!!] Polaków [Kamil Gradek jest do wczoraj,przedostatnim kolarzem wyścigu :face_with_bags_under_eyes: :enraged_face:]
Rzadko zdarza się takie nagromadzenie wielkich imprez gdy czasem nie wiadomo co wybrać i jak zorganizować sobie dzień…
Tymczaaasem…
Otwierasz rano lap topa i co widzisz?
Robercik :enraged_face: :enraged_face: :enraged_face:
Robercik z lewej,z prawej..Wyłazi spod stołu,wyskakuje z lodówki…Normalnie aktywność sto razy większa niż jego samego w reprezentacji…
I to w czasie gdy najlepsi,w przeciwieństwie do niego,GRAJĄ na mistrzostwach!
A jak komuś mało to ma jeszcze “lewą” [zabiłbym za takie spoufalanie!!!] w gaciach,w bikini,nad miską lub w sklepie.
Czy nie jest czasem tak że 2/3 tego narodu to upolitycznieni debile a reszta to skrzywienie psychiczne wielbicieli magla,pudelków i innej zalewającej ledwo widoczny mózg,plazmy?
Tłuszcza czyli współczesna odmiana proletariatu,dyktuje warunki…
Komuna miała jedną,odrażającą naleciałość.Najgorszą z wyobrażalnych.Cenzurę.Ale tę cenzurę w rękach debili,dawało się często oszukać.Owa cenzura motywowała i łączyła naród ku wyższym celom,ku poziomowi dzisiaj zatraconemu całkowicie…
Dzisiaj medialna rzeczywistość po prostu OBRAŻA nawet średnio rozgarniętego absolwenta podstawówki [umownie przyjmuję że to moment gdy zaczyna się myśleć…]
Dzisiaj na pierwszej stronie mamy paranoiczne CYCE jakichś humanoidów z frapującym zapytaniem,czy pokazałą za dużo czy tez może to wpadka :enraged_face:
Wbrew temu co kolega wczoraj napisał,musiałem sobie nie krzyknąć a WRZASNĄĆ!!!
I niech mnie żaden cynik nie poucza że o 6 rano podlałem to hiszpańską Estrellą :face_with_raised_eyebrow:
Jak powiedział Lechu-klasyk…O-TAKE Polske walczyliśmy???
Dziękuję za uwagę.
Spadam na rower,póki da się oddychać.

Jacy odbiorcy taki towar. To samo można powiedzieć o tzw masowej rozrywce w mediach.

Zgadza się.
Od bodaj 3 dni,atakuje mnie fizys tego imbecyla z Ich Troje
I to jest chyba najlepszy komentarz do rzeczywistości…

Mnie od wczoraj zaatakowało coś innego muszę poczekać aż leki postawią mnie na nogi. Starość, nie radość, kuwra jego match…

Przypadkiem w tv znalazłem taki program rozrywkowo-edukacyjny z udziałem aktualnych polskich “gwiazd” estradowo medialnych pt, Tu jest Polska, czy coś w podobie… Określę to krótko; program kretynów dla debili.

Tymczasem dziś zaczęła się ostatnia faza kontynentalna VNL, nasi o 19 z Bułgarią i to mnie interesuje. Do wieczora powinienem czuć się trochę lepiej i, oczywiście, pojawię się na temacie w tym temacie. Miło by było byś zajrzał. :slightly_smiling_face:

Mój każdy pobyt w Polsce,mimo iż pełen radości,kończy sie podobnymi wnioskami.Coraz częściej nie dotyczy to jedynie mediów…
Cóż…Pewnie wiesz coś o tym.Jak się żyje w normalnych i przyjaznych okolicznościach to tym jaskrawiej jawi się dzicz gdy"wlezie ci na papeć" :blush:
Żebyś sie nie czuł sam w boleściach…Wczoraj zdiagnozowali u mnie…Plantar Fasciitis czyli krótko mówiąc,ostrogę piętową.
I lekarz powiedział że mam ograniczyć swe aktywności…Nie wiem co miał na myśli ale…To będzie trudne :joy: