Chyba bedzie wiecej uciekających z miejsca wypadku

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,27581316,zbigniew-ziobro-szykuje-zaostrzenie-przepisow-kara-25-lat-wiezienia.html#s=BoxOpImg3
Tu potrzeba nie kar a natychmiastowej bezkarności w przypadku braku winy.

1 polubienie

Ziobro i wszystko jasne…

2 polubienia

Naprawa Polskich problemów Ziobrze idzie w 2 stronę. Przykładowo Alimenty.

Osoba zalegająca nie powinna być karana bo rośnie dług a jeśli może zobligowana do pracy. Ale z kolei nie powinien komornik takiej osobie zabierać więcej niż alimenty + połowa alimentów na zaległość. Dziwne że się uchylają? bo komornik zabiera wszystko. A i komornik nie powinien mieć prawa do bieżących alimentów.

2 polubienia

Nie wiem, jak teraz, ale do 2015 komornik nigdy nie mógł zabrać wszystkiego. Płaciłem alimenty do tego czasu, to wiem.

3 polubienia

Kary zaostrzyć trzeba. Także dla psychopatycznych ministrów antyunijnych.

2 polubienia

Heinekena teraz zaprawiam…

:beer:

1 polubienie

Zostawiał 40%. Ale przy okazji kont zaberal,nwszedtko

1 polubienie

moze zostwić 40 % diochodu ale z konta zabuiera wszystki

1 polubienie

Nie ściągano mi z konta, bo płaciłem regularnie. Ale znałem i znam sporo takich, co się uchylali i oni pozbywali się kont albo mieli taki wypłatowe. Tak, że tu masz rację.

Kilka lat temu, wszystkim Polakom alimentowcom nie płacącym w Polsce, holenderscy komornicy zrobili rzeź niewiniątek. Tu już polski dłużnik nie ukryje się. To samo w drugą stronę. Jak ktoś narobi długów w Holandii, w Polsce zaraz go dopadną. mam kolesia, który spłaca 4000 euro, będąc od kilku lat w Polsce.

2 polubienia

Śliski temat z alimentami i naciągany. Komornik ściąga swoje koszty w pierwszej kolejności do bólu i swego uznania, potem koszta sądowe i dopiero zaległe alimenty na konto / taki jest przewidujący że można być np bez pracy / kasy, i opcjonalnie jego dalsze koszty postępowań /, potem alimenty. A spróbuj zapłacić sądownie gotówką ! by temat zamknąć :stuck_out_tongue_winking_eye:. Komornik wysiadł w szpitalu na zawał serca, tak się zaplątał biedak w przekrętach :smiley:

W Holandii nie odpuszczą żadnego długu. Ale, jak się nie uchyla, to z komornikiem można tak załatwić, że po sprawdzeniu możliwości finansowych dłużnika, spłatę dostosowuje się do tych możliwości. I taki dłużnik spłaca zaległości bardzo długo, ale rata miesięczna jest taka, że tego nie odczuwa. Natomiast wobec takich, co uciekają od spłat, system komorniczy robi się bezwzględny. Do tego wszelkie spłaty łącznie z mandatami, odliczane są od podatku i uwzględniane w zasiłkach socjalnych.

1 polubienie

To miejsce wypadku to co to będzie ? - sejm, na drodze, w rodzinie, urzędach, szkole, pracy, wakacjach itd. Podwyższenie jakich kolwiek kar, wyroków psu na budę - ta musi być na poziomie światowym / ful media i micha, lekarz / na gwizdek /, itd żeby skazany na budę nie osiwiał / wyliniał /, i się nie stresował że mu coś brakuje / basenik, siłownia, narty ?. Od długo długo resocjalizacją była szkoła i praca. Szkoła się sypie chyba że katolickie, praca jest w Excelu, i najwięcej jej w rządzie

A jest mozliwosc ogloszenia bankructwa przez osobę fizyczną?

1 polubienie

Jest coś takiego, ale tematu nie znam w szczegółach. Tylko wiem, że istnieje taka możliwość.

2 polubienia

Jest możliwość skorzystania z upadłości konsumenckiej, przez osoby fizyczne co 5 lat w teorii. W praktyce długi proces sądowy wyjaśniania problemów że powstały z przyczyn ekonomicznych w kraju niezawinionych przez ciebie / zmiana warunków np kredytu po podpisaniu umowy w trakcie spłaty, zmiana prawa wstecz itd, a nie chęci zysku. Po czym jesteś wpisany do krajowego rejestru upadłości fizycznej osób z RODO / nie zadłużonych, zasada podobna ale mocno się różniąca. W pierwszej decyduje sąd czy upadłość / wypłacalność np długu będzie możliwa i w jakim procencie anulowana, bez podstaw prawnych dla komornika / jego nie ma, jak i odsetek /. Rejestr osób zadłużonych KRD obejmuje sąd i decyzję dla komornika. Korzysta z tego masa urzędów firm itd. Od momentu spłaty długu, przez rok widniejesz w ewidencji / poprzednio przez 5 lat /. To tak w skrócie, ale nie mówione że wprowadzą zmiany / progi złodziejskie - progi minimum dochodu itd /. Rząd pracując sam stwarza pozory pracy, wprowadzając zamęt, a potem nowymi uchwałami to naprawia, bez wskazania winnych