Polska grupa LPP, do której należą takie marki jak Reserved, House, Cropp, Sinsay i Mohito ogłosiła, że zawiesza działalność operacyjną na terytorium Rosji. Od tej decyzji mija niemal miesiąc, a jej sklepy nadal funkcjonują w państwie Putina. Internauci zapowiadają bojkot konsumencki.
Mam nadzieję, że bojkot będzie bardzo skuteczny.
No wiesz - teraz to będzie obciachem założyć cokolwiek Reserved.
Czy w tych firmach nie ma już nikogo myślącego?
Czy nikt nie pomyślał, że nawet jeśli nie obchodzi ich to, że ich ciuchy są teraz skąpane we krwi ukraińskich dzieciaków, ich matek i rodzeństwa, to pomagając Ruskim w tych morderstwach potracą klientów?
Niektorzy nie interpretuja tego w ten sposob…
Bojkot konsumencki?
Jak przestawisz? sie na szycie kanizelek z kevlaru i na tym zysk nieorzesadny?
Ekonomia jest zlepkiem
Nie spodziewałam się, że polska firma narobi mi jako Polce takiego wstydu i dołoży smutku.
Naprawdę tylko kasa się liczy? Nic więcej?
A niech się przestawiają tylko niech wyjdą z tego pomagania Rosji.
A rosjanie nie robią u siebie bojkotu zachodnich firm?
Wspieranie czy hodowla?
Milony bizantyjskie czy ludzie umierajacy z glodu
Ot sowiety i dyktatura jedynego
A niech pogłodują, to może ich niezadowolenie zmieni postępowanie Putina.
W Ukrainie też głodują. Umierają z głodu i pragnienia.
Agresorów mi nie żal.
No nie wiem… ja mam jakies inne myslenie… Zszokowala mnie kiedys, chyba Lubnauer gdy mowila cos w stylu ze musimy jak najbardziej “dowalic” zwyklym rosjanom XD
Dla mnie to jednak cos jak znecanie sie nad niewinnymi ludzmi za to co robi Putin.
Foczek, propaganda putinowska zrobiła z wielu z nich takich półrobotów w stylu “klapki na oczy i tylko Putin robi słusznie”. Chcą zwiększania potęgi swojego państwa i nie obchodzi ich to, że to kosztem innych narodów. Ślepa wiara w “jedynie słusznego” Putina. Brak podstawowych artykułów wielu z nich obudzi, zmusi ich do zastanowienia się, dlaczego cały świat jest przeciwko nim. Że może jednak “wódz” nie do końca ma rację. I o to właśnie chodzi.
Ale to nic nie zmieni pewnie bo część będzie tak czy tak za Putinem głodując a druga część bedzie głodować przez sankcje a i tak nic nie będzie w stanie zrobić Putinowi… a kazdy bedzie mial ciezkie zycie przez dzialania putina i taktyke zachodu z tego dzialania wynikajacą.
Zmieni. Ludzie głodni nigdy nie są zadowoleni.
Tu chodzi głównie o to, by Putin nie miał kasy na dalsze prowadzenie wojny.
Wojna wojną ale zysk musi być po naszej stronie
Devil, a Ty co? Babcia Pawlakowa z “Samych Swoich”? A granaty gdzie masz?
Taka jestem zła na tę firmę, że nawet jak się śmieję, to tak bezradośnie
Robią bo muszą. Zawsze lepiej to zabrzmi, że bojkotujesz, niż że zwyczajnie nie ma do tego dostępu.
Sinsay zniknął z miejsca które czasem odwiedzałem…U nas oczywiście…Tylko…gdzie to było…W Avenidzie,w Poznaniu?
Każda komuna i każdy nazizm ma ten sam scenariusz.Najważniejsze by troska obejmowała ofiary a nie sprawców!
O ile pamiętam,powtarzam to od pierwszego chyba dnia,bytności na jakimś forum.Z pewnościa tak było na forum.wp
To społeczeństwo wynosi do władzy tyranów! I to społeczeństwo choćby przez swoją bierność i lenistwo umysłowe,ponosi winę za to co sie dzieje!
@Bond007 wczoraj przytoczył artykuł rozmowę z polskim żołnierzem który znakomicie opisuje to co sie tam dzieje,konkludując ze to nie wojna putina a raczej tego zdegenerowanego i niereformowalnego narodu.
Kartka wyborcza mówi prawdę od wielu lat.Tam poza Jabłoko,G. Jawlinskiego,każde inne ugrupowanie jest albo nacjonalistyczne albo komunistyczne.A Jabłoko nie przekracza obecnie progu wyborczego…
Nie ma sie więc czego spodziewać poza “sieg heil,putin!”